Jump to content
vither

Pomoc oko naplate dugovanja

Preporučene objave

 

  • Pravna osoba (XY) mi je za posuđeni novac kako bih poboljsala poslovanje izdala 2 zaduznice ukupne vrijednosti 150000 kuna. Takoder je s doticnom osobnom potpisan ugovor o zajmu novacaajmu novaca.

Nakon sto je prosao rok placanja novci nisu vraceni te imam problema s naplatom.

Problem je sto firma nema nikakve imovine, te raspoloziva sredstva na racunu nisu dovoljna da pokriju navedeni dug niti ih je imala kad su duzniku dani novci.

Naime svim resursima kojim raspolaze su pod leasingom (konkretno auti) radi se o rent a car firmi.

 

Samom ovrhom na racun vlasnik firme prijeti da ce sve ugovore s lizinzima prenesti na novu firmu te ovu zatvoriti te da necu dobiti ni lipe ukoliko se usudim staviti ovrhu te ga blokirati?

 

Isto tako ima sredstva koja mu stalno dolaze i likvidan je no 70% prometa koji mu dolazi ljudi mu placaju kesom na ruke te on ne prijavljuje taj promet te ga ne polaze na racun firme nego ih trosi na osobne  gluposti te drzi svoj visoki standard zivota.

Postoji li mogucnost da ga nekako prislim da sav promet ide na racun firme te onda tek pokrenem prislinu naplatu u nadi da se se napokon nadmiriti potrazivanja s moje strane ako da kako, ili bilo kakav drugi zdravi prijedlog bi mi koristio.

 

Takoder sam spreman prodati zaduznice po nizoj cijeni samo da to rijesim ako znate nekog da je zainteresiran mozemo se dogovoriti ili dobijete % ako znate nekog ko to moze rijesiti.

 

Unaprijed hvala!

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost, ako nema imovine, nema ni šanse za naplatu. 

Međutim, možete navedenu osobu kazneno prijaviti za prijevaru, odnosno za prijevaru u gospodarskom poslovanju, ako je bez prave namjere da novac vrati (jer nije imala imovinu kod sklapanja posla) Vas dovela u zabludu da će novac vratiti. Međutim, prvo biste morali bezuspješno pokušati naplatu po zadužnicama. Ako bude osuđen, tada možete i protiv fizičke osobe pokrenuti prisilnu naplatu radi dugovanja, kao i protiv sve imovine koju ona osobno ima - kuća, stanova, poslovnih udjela u njegovim drugim firmama i slično (isti se efekt može postići tužbom radi proboja pravne osobnosti po Zakonu o trgovačkim društvima).

Što se tiče prebacivanja imovine na novu firmu, trebali biste ići na pobijanje pravne radnje dužnika. Što se tiče rada na crno, možete ga prijaviti inspekcijama, ili ga upozoriti da ćete to učiniti.

Uglavnom, ako ima barem neke imovine negdje, šanse ima za naplatu, samo će trebati strpljenja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×