Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Bitanga i princeza

Porez i blokada računa

Preporučene objave

Poslujem sa dvije turističke agencije vezano za iznajmljivanje apartmana i pošto mi je porezna blokirala račun i cjelokupne uplate ona povlači jer u ovom segmentu poslovanja ne postoji " zašticeni račun" , moram li placati i porez.Mislim da ne jer ne ostvarujem dohodak s obzirom da mi uzmu sve pa ne znam niti na što bih ga placao.Molim sve koji poznaju problematiku da ev.pomognu.

Hvala svima 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dakle, Vi niste fizička osoba, nego ste registrirani kao porezni obveznik-privatni iznajmljivač. Kao takvi ste izjednačeni s obrtnicima, prepostavljam, pa za dugove odgovarate cjelokupnom svojom imovinom. Predlažem da s poreznom pokušate sklopiti nagodbu u formi upravnog ugovora (postojala je mogućnost reprograma poreznog duga, ali je zahtjev trebalo predati do 31.12.2018. godine), tako da Vam se skinu s računa i da plaćate dug na rate.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Privatni iznajmljivači su fiz.osobe jedino ako sami ne žele otvoriti obrt ili firmu.Ja sam fiz.osoba kojoj porezna uzima sredstva zarađena na taj način, znači dohotka nemam, jesam li onda obveznik poreza na dohodak?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Bitanga i princeza je napisao:

Na osnovu čega cu ga platiti kada nemam ni kunu dohotka?

Ako nemate drugih koji su vam blokirali račun, nego samo Poreznu, možete pokušati sklopiti upravni ugovor i dug vratiti kroz 24 rate. To je mehanizam koji omogućuje da imate dohotka, a da opet plaćate dug. To se rutinski odobrava. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×