Jump to content

Rekonstrukcija stambene građevine


Davorzg

Preporučene objave

Dakle, pokusati cu objasniti, situacija je ovakva:

Po prostornim planovima za stan do 59 m2 treba osigurati 1 parkirno mjesto, za stan od 60-100m2 dva PM te za stan preko 100m2 treba 3 PM.

E sada po planovima stavka kaze iznimno za rekonstrukciju građevina zadržava se broj postojećih parkirnih mjesta ako ne dolazi do povećanja stambenih jedinica.
Predmetna stambena zgrada ima dvije etaze dakle prizemlje i kat sto je trenutno derutno i nije u funkciji. Dakle, napravilo bi se dva stana jedan u prizemlju i jedan na katu. To je rekonstrukcija stambene građevine.
Ono što me muci i što je problematika zgrade je da ispred zgrade se nalazi javna povrsina na kojoj su ocrtana dva parkirna invalidska mjesta. 
Dakle zgrada nema prostor za parkiranje vozila.
Da li se moze sukladno planovima po napisanome ici u rekonstrukciju i traziti posebne prometne uvjete iako napominjem zgrada nema parkirna mjesta a rekonstrukcijom bi se obnovila dva stana. Ne znam da li se sukladno gore navedenim clancima to može ostvariti?
Jasno mi je kod gradnje novih zgrada da mora imati parkirna mjesta, ali sta kod rekonstrukcije prastarih zgrada koje nemaju prostor za prihvat vozila? Moze li se ici u adaptaciju/rekonstrukciju stambenih jedinica (derutnih)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molim uputu ako se netko razumije, da li mi ima pravo Grad uvjetovati širinu kolnog ulaza (za automobile) prilikom rekonstrukcije stambene građevine?

Dakle zadržava se postojeci broj uporabnih jedinica-stanova te time i postojeci broj parkirnih mjesta. 

E sad oni uvjetuju širinu kolnog ulaza do 5 metara, mislim da li imaju zakonsko uporište, nigdje to ne piše u planovima GUP, detaljni itd niti u zakonu u prostornom uređenju i gradnji. 

Kod mene je kolni ulaz postojeci sirine 9 m pa mi nije jasno, otkud to uporište...

Još nekako i kužim za novogradnje ali kod rekonstrukcije - nadogradnje sta ih se tice sirina ulaza, ako to negdje pise da pročitam

uređeno: od Davorzg
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ako postoji kuca di je 50 kvadrata stambeni prostor i 30 kvadrata poslovni prostor-kafic i sad ako se želi rekonstruirati odnosno da se kafic poveca dodatnih 20 kvadrata da li je potrebno osigurati parkirna mjesta?

I da li u tom slučaju se gleda cjelina i stan i kafic ili se samo uvjetuju parkirna mjesta za predmet rekonstrukcije to jest kafic za tih dodatnih 20 kvadrata ili se gleda kafic u cjelini za parkirna mjesta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija