Jump to content

Remećenje javnog reda i mira


Mlegal1990

Preporučene objave

Bok svima,

pozvan sam na raspravu općinskog suda zbog remećenja javnog reda iz članka 13. Radi se o svađi oko parkinga iz 5/2016 koja se svodi na prepirku i psovanje sa drugom osobom. Ta druga osoba je nakon što sam otišao zvala policiju. Policija je bez razgovora sa mnom napravila prekršajnu prijavu (na temelju reg.oznake) i poslala je na sud. Za to sve nisam znao dok nisam dobio presudu op. suda da se prijava odbacuje jer prepirka nije remećenje javnog reda i mira. Na ovu presudu se policija žalila :-) (očito sam se svađao sa krivom osobom) i VPS je presudio da sud nije ispravno utvrdio činjenično stanje i da se predmet ponovno vraća na odlučivanje. Za tjedan dana mi je rasprava i po prvi put se zapravo pojavljujem u postupku.

Što mi savjetujete? Očito je da će me sud proglasiti krivim. Ono što mene je zanima da li ima smisla npr. poricati da sam sudjelovao u svađi? Da kažem da je netko drugi vozio automobil? Da li da se ne pojavim na ročištu jedna/dva puta i čekam dosudu pa da eventualno presuda bude na ljeto, a ja se žalim VPS i nadam se zastari koja bi bila za godinu dana?

 

Hvala na vašim sugestijama...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam skužila, stvar je formulacije u JRM-u. Čl. 13. kaže tko se na javnom mjestu tuče, svađa ili viče. Ako kažete da niste vikali, nego ste objašnjavali, i da se niste svađali, već ste razrješavali razmiricu, možda ponovno prođe ista stvar. Ja bih otišla na sud i dala svoju obranu na taj način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema svjedoka, što je najgore nikada nisam zaprimio niti optužni prijedlog, ništa...policija me nikada nije niti kontaktirala. Samo sam dobio od suda prvu presudu da se odbacuje i sad nakon žalbe VPS da se vraća na ponovno suđenje sa uputom da je opisano djelo prekršaj i da sud postupi prema njoj. Tako da ne vjerujem da će sud vjerovati meni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Ispričavam se forumašu Novaku ali ja isto imam pitanje - Prekršaj javnog reda i mira!:tikvan:

O čemu se radi?

Moja ulica je mirna, slijepa, ima samo 10-ak kuća i svi se slažemo, ali..( uvijek ostaje ili nedostaje taj "ali").

U mojem susjedstvu su Romi. Ja doista nisam rasista, emancipran sam po tom pitanju i zaista mi je svejedno tko je u susjedstvu ( uostalom, radim u prosvjeti).

Oni puštaju glasnu glazbu. Nedavno su za vikend imali feshtu. Svirala je glasna glazba noć i dan. :skakuce:

Oni su moj problem koje ne mogu riješiti. Ako imate pravni savjet - recite! ( samo nemojte reći da zovem policiju jer sam ih x puta zvao i s njima ne želim imati posla jer ništa nisu riješili - uputio sam im dopis ali njihov odgovor na taj moj dopis je bio...bolje da vam ne kažem). Naravno da želim riješiti to kroz institucije. :$

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala drot13 - moderator.

Romi su se doselili 2011.g. Otada počinje ( psihološko) nasilje prema svojim susjedima ( tj. meni). Najprije je bilo ( od mene) - dobrosusjedsko upozorenje. Oni su uredni i pristojni ljudi. Jedino ako se napiju. E tada počinje njiihova feshta-glasnamuzika-svađanje-itd. Nakon svega zvao sam policiju. Došli su nekoliko puta na poziv a jednom su došli sa policijskom "maricom" i strpali dvoje pijanih ljudi.

Zar misliš da je to prestalo ili da im je bilo dosta? Niti malo. Ovo ljeto je ubitačno. Sviraju svakih nekoliko dana ( ne znam da li su to ljudi koji mogu izdržati tolike zalihe pića i GLASNA MUZIKA da im ne puknu bubnjići).

Ne znam što da radim? Žena je već polu-luda po kući. Naravno da si u pravu! Jer želim djelovati INSTITUCIONALNO ( da li je to moguće u našoj državi -  nakon rastakanja institucija?)

Ovo je važno: "I tako dokle god treba"! Da li je moguće pozvati policiju u popodnevnom periodu ( jer i tada svira glasna muzika)?

Još jednom: HVALA svima koji se uključuju u ovu temu. Jer meni-nama treba pomoć. Ona ljudska. Jer ćemo završiti u Vrapču. :tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija