Jump to content
Mlegal1990

Remećenje javnog reda i mira

Preporučene objave

Bok svima,

pozvan sam na raspravu općinskog suda zbog remećenja javnog reda iz članka 13. Radi se o svađi oko parkinga iz 5/2016 koja se svodi na prepirku i psovanje sa drugom osobom. Ta druga osoba je nakon što sam otišao zvala policiju. Policija je bez razgovora sa mnom napravila prekršajnu prijavu (na temelju reg.oznake) i poslala je na sud. Za to sve nisam znao dok nisam dobio presudu op. suda da se prijava odbacuje jer prepirka nije remećenje javnog reda i mira. Na ovu presudu se policija žalila :-) (očito sam se svađao sa krivom osobom) i VPS je presudio da sud nije ispravno utvrdio činjenično stanje i da se predmet ponovno vraća na odlučivanje. Za tjedan dana mi je rasprava i po prvi put se zapravo pojavljujem u postupku.

Što mi savjetujete? Očito je da će me sud proglasiti krivim. Ono što mene je zanima da li ima smisla npr. poricati da sam sudjelovao u svađi? Da kažem da je netko drugi vozio automobil? Da li da se ne pojavim na ročištu jedna/dva puta i čekam dosudu pa da eventualno presuda bude na ljeto, a ja se žalim VPS i nadam se zastari koja bi bila za godinu dana?

 

Hvala na vašim sugestijama...

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Koliko sam skužila, stvar je formulacije u JRM-u. Čl. 13. kaže tko se na javnom mjestu tuče, svađa ili viče. Ako kažete da niste vikali, nego ste objašnjavali, i da se niste svađali, već ste razrješavali razmiricu, možda ponovno prođe ista stvar. Ja bih otišla na sud i dala svoju obranu na taj način.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Mlegal1990 je napisao:

no što mene je zanima da li ima smisla npr. poricati da sam sudjelovao u svađi?

normalno da ima...pogotovo ako bude tvoja riječ protiv njegove....problem će nastati ako se pojave neki svjedoci koji budu svjedočili da si ti bio agresivan ,galamio,psovao itd....

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nema svjedoka, što je najgore nikada nisam zaprimio niti optužni prijedlog, ništa...policija me nikada nije niti kontaktirala. Samo sam dobio od suda prvu presudu da se odbacuje i sad nakon žalbe VPS da se vraća na ponovno suđenje sa uputom da je opisano djelo prekršaj i da sud postupi prema njoj. Tako da ne vjerujem da će sud vjerovati meni.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×