Jump to content
biker7

fina i ovrha računa dok postupak traje

Preporučene objave

Ovršen sam od strane Hrvatskih voda za vodoslivnu naknadu za razdoblje od 2010 do 2016 godine. Na prijedlog ovršitelja općinski sud je izdao rješenje o ovrsi. Na to rješenje sam se žalio, najprije zato jer su rješenja o naknadi iz 2010 i 2011 godine koja su dana kao dokaz o obavezi plačanja slana na nepostojeću adresu (na kojoj nikad nisam živio), a i smatram da spada u zastaru. Unatoč žalbi račun mi je nakon nekoliko dana ovršen, dva mjeseca kasnije je novac vraćen na račun i isti dan ponovno skinut s računa!?
Zanima me da li je utemeljeno na zakonu da se sredstva s računa ovršuju unatoč žalbi, ima li netko pravo na naplatu nečega što je slao godinama na nepostojeću adresu i to još uz zatezne kamate i je li sudac općinsko suda trebao provjeriti prije izdavanja rješenja jer se adresa na koju se šalje sudska tužba i adresa na koju se odnose potraživanja ne slažu? Zašto mi je novac vraćen na račun nakon dva mjeseca i ponovno skinut isti dan? Da li je to zakonski od strane FINAe?
Unaprijed Vam zahvaljujem!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sve navedeno je napravljeno po zakonu. Jedino što još trebate dobiti rješenje suda (kao odgovor na žalbu), a s kojim Vas se upućuje da svoje navode dokažete u parničnom postupku.  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne mogu shvatiti zakon. On je pisan za copy-paste ovršitelje? Ispada da se bilo tko može sjetiti nakon deset godina nešto potraživati. Tko čuva račune toliko dugo? Da li je fina novac nakon dva mjeseca prebacila ovršitelju? Što ja onda uopće mogu s žalbom?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

 

Prije 7 minuta, biker7 je napisao:

Ispada da se bilo tko može sjetiti nakon deset godina nešto potraživat

Na temelju ovršne isprave može potraživati godinama kasnije, nema zapreka, isto kao što i ovršenik u ovom razdoblju može dobrovoljno podmiriti svoj dug.

Prije 8 minuta, biker7 je napisao:

Tko čuva račune toliko dugo? 

Račune i da imate, ne bi puno pomoglo, jer ste njih trebali koristiti kod prigovora na rješenje o ovrsi javnog bilježnika.

Prije 8 minuta, biker7 je napisao:

Da li je fina novac nakon dva mjeseca prebacila ovršitelju?

Da, nakon 60 dana.

Prije 9 minuta, biker7 je napisao:

Što ja onda uopće mogu s žalbom?

Žalbom se možete dovesti u parnicu i dokazivati svoje tvrdnje, jer ste propustili rok za prigovor.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zar potraživanja ne zastarjevaju nakon tri godine? Ja stvarno nisam kriv što uplatnice i rješenje o plaćanju slivnih voda nisam dobio! ( a i to je za djedovinu bogu iza nogu gdje nikakvih slivnih voda nema pa se niti ne uređuju)

Nije javni bilježnik izdao rješenje nego općinski sud na prijedlog odvjetnika hrv. voda!?

Zašto fina nakon dva mjeseca prebacuje novac ovršitelju kad je žalba u postupku?

Napisao sam žalbu na rješenje u roku.

Nisam prije ovrhe dobio nikakvo upozorenje o dugu. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Žalba ne odgađa izvršenje, a Fina postupa po zakonu, točnije po čl. 206. st. 3. Ovršnog zakona. Tražite požurnicom da sud donese odluku o Vašoj žalbi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio charlie13
   Pozdrav!
   Molim za objašnjenje obustave duga.
   Naime imao sam dugovanja za tcom po 3 pretplatnička broja, te su postojala 3 rješenja o ovrsi, no sutkinja je to sve spojila u jedan predmet i po presudi koja je bila u 2016.je dosuđena ukupna cifra koju dugujem Tcomu, te mi je temeljem iste presude FINA zblokirala račun.

   Redovno mi se to dugovanje skidalo i namirivalo te je došlo do polovice duga, da bi u sad prije nekih mjesec dana otišao u FINU gdje mi je po Očevidniku evidentirana OBUSTAVA dugovanja.
   Bez ikakve obavijesti mi je račun i odblokiran.

   No danas mi dolazi pismo od Hanžekovića da ih kontaktiram o dogovoru o nastavku plaćanja.
   Zovem ih i kažu mi da je jedna ovrha plaćena; a da treba platiti još 2. S time da je po sudskoj presudi sve u istom spisu i na početku blokade je račun zblokiran sa cjelokupnim iznosom.

   Sad mene zanima, kako je ono u 8.mj stigao novi Zakon o ovrhama, gdje sam našao da je ovrhovoditelj bio dužan slati Fini nešto za nastavak ovrhe, pa mislim da možda to nisu napravili, pa sam zato odblokiran?

   Odnosno da li po istoj presudi oni mogu ponovno sjesti na račun i blokirat me?
   Jer mi sve izgleda da su se Hanžekovići zeznuli nešto pri toj naplati...
   Inace nemam nikakvih pokretnina niti nekretnina, tako da nema drugih načina da se naplate osim po mojem računu.

    A to su bili pretplatnički odnosi iz 2008, bez mog oiba i to je netko nešto smuljao, jer sam u to vrijeme bio izgubio osobnu, a sud je od mene tražio da ja kao tuženik namirim odmah grafologa, a nisam bio pri novcima i donešena je presuda temeljem jednog ugovora koji je stvarno bio moj. 
   Koje oni imaju pravne mogućnosti da naplate ostatak dugovanja?
   Odnosno da li imam ja kakvih pravnih mogućnosti da se pokušam izvući da ne platim taj ostatak?
   Unaprijed zahvaljujem.
    
  • objavio Ksa13
   Postovani, 
   Mene interesira imao sam dugovanje prema jednoj firmi 6000 kuna, 16.8 je raskinuti ugovor. 
   Dobio sam zatim od javnog biljeznika prijedlog za ovrhu. Nisam se zalio. 
   Do sada mi jos nije nista naplaceno niti su blokirani racun? 
   Kada mogu ocekivati blokadu posto bih ubrzo trebao podmirio iznos kako me nebi fina blokirala. 
   Iz te firme kaze da vise nemaju nista sa tim, da je poslano fini da mi nemogu pomoc. 
   Postoji li kakva mogućnost odgode blokade? 
    
   Hvala
  • objavio igor.gajski
   Poštovani,
    
   Trebam savjet.
   Dana 03.07. kontaktiran sam od strane odjela naplate PBZ-a zbog duga kojeg imam po kreditu. Dogovorili smo da ću cijeli dug podmiriti u petak 06.07. kada mi sjeda plaća.
   U petak 06.07. sam uplatio kompletan dug i od 16h kredit je u pretplati za 5kn. Kontaktirao sam odjel naplate PBZ-a i evidentirali su moju uplatu, ali su mi onako usput rekli da su jučer (05.07) poslane zadužnice na Finu.
   Poslao sam mail svim referentima naplate u PBZ-u čije mail adrese imam (njih 3) i jedan od njih je pročitao moj mail u subotu 07.07.18.
   Nažalost u ponedjeljak negdje iza 10h sam ipak blokiran od strane Fine što znači da dotični iz PBZ-a koji su uredno pročitali moj mail nisu reagirali uopće. Oni kažu da jesu ali u današnjem 21 stoljeću oni takve stvari rade preko pošte...
   Pa zar baš nitko nij mogao dići jeb.... slušalicu i nazvat i u Finu i stopirati blokadu mene, supruge i kolege koji su mi sudužnici.
   Danas sam bio u Fini i platio da mi izlistaju dokument iz kojeg se vidi da su zaprimili predmet od PBZ-a 07.07. u 08:48.
   Naravno naplaćen je iznos tražen po zadužnici, ali su mi isto tako sredstva vraćena danas 11.07. jer nije ni bilo potrebe za blokadu.
   Ono što mene muči jer što zbog sporosti sustava i zbog toga što ove u PBZ-u nije briga za nikoga od nas je to da su meni naplaćene naknade od strane Fine u ukupnom iznosu od 267kn, a isto toliko i mojim sudužnicima po kreditu (2 osobe x 267kn).
   Što znači da sam u ovom postupku oštećen za ukupno 801kn.
   Poslao sam mail-om prigovor u banku i uputili su me u Finu, bio sam danas u Fini i uputili su me u banku...
   Klasično ping-pong loptanje s nama, ali i našim novcima.
   Zanima me zna li netko mogu li ikako na "legalan" način dobiti povrat svojih novaca ili ne, kome da se više žalim i tko mi u ovakvoj situaciji može pomoći?
   Unaprijed hvala na odgovorima.
  • objavio Anajiram2312
   Pozdrav, u nedostatku iskustva s osiguranjima i pravnim pitanjima, molila bih Vas za pomoc.
   Naime, prije mjesec i pol dana sudjelovala sam u prometnoj nesreci koju je prouzrocio osiguranik Croatia osiguranja, isli smo u njihov ured, ispunili potrebnu dokumentaciju, moj automobil je odšlepan mehanicaru jer nije bio u voznom stanju. Ispunjavamo potrebnu dokumentaciju i pitam zaposlenicu moze li biti isplata na ruke posto mi je racun blokiran, kaze nema problema. Sutradan me zovu s osiguranja ljutito kako nisam navela bitne podatke, odem tamo, fali samo broj racuna, opet pitam gospodju da li mogu staviti broj racuna na koji imam punomoc a nije moj, kaze nema problema. Upisem broj racuna, stavim suglasnost od te osobe i kaze biti ce uplata u roku od dva tjedna. Steta na autu proglasena na totalnu, iznos 70% od ukupne vrijednosti auta mi treba biti uplacen na racun, s tim da je auto procijenjen vise od upola iznosa od kojeg je prije dvije godine procijenjen od strane porezne uprave radi uplate poreza, posto mi se zurilo pristanem na taj iznos. 
   Nakon tri tjedna odlucim se pokreniti i nazvati osiguranje, da bi me slale prva kod druge, druga kod trece, treca natrag kod prve, navodno niko nista ne zna, i na kraju me upute Hanzekovicu radi mog dugovanja Croatia osiguranju iz 2012.godine radi kojeg mi je bankovni racun blokiran. Iz Hanzekovica kazu da nisu oni primili novac nego Fina. Ja opet zovem osiguranje, ne znaju nista, idem na Finu, nije bilo nikakve uplate tog iznosa, zovem natrag svih po redu da bi me svi neprofesionalno i ljutito odbili, gospodja koja radi u Hanzekovicu mi je cak poklopila slusalicu. Odlucim se na slanje mailova, saljem i dobijem suhoparni odgovor kako se to provjerava, i nakon svega i deset dana drame posaljem gospodji na Croatia osiguranje koja vodi taj slucaj i s kojom razgovaram svaki dan, molbu da mi samo posalje potvrdu o uplati, da vidim samo gdje je novac uplacen, da bih dobila odgovor "Molim Vas predstavite se".... I od onda nista. Molim Vas, recite mi sto mogu poduzeti, mjesec i pol dana bez auta, oni proglasili totalnu stetu, prave ludim i sebe i mene, pa nemam vise ideje. Unaprijed hvala na odgovoru.
 • Online korisnici×