Jump to content

član uprave d.o.o.


anton887

Preporučene objave

moli se za savjet...sukladno čl. 239 u st. 2.  ZTD spominje se tko ne može biti član uprave zbog kaznenih djela.

Što se događa ako se za vrijeme trajanja mandata (radnog odnosa) slučajno dogodi da član uprave bude pravomoćna osuđen makar i na uvjetnu osudu?

Je li ide na drugo radno mjesto za vrijeme od 5 god od pravomoćnosti ili se to samo gleda prilikom zasnivanja odnosa za člana uprave ili direktora?

puno hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZTD propisuje samo kod upisa u sudski registar, no moguće je da određena ograničenja postoje u društvenom ugovoru tog društva, pa i društveni ugovor valja konzultirati. Osim toga, nadzorni odbor može opozvati imenovanje ako član uprave grubo krši dužnosti ili iz drugih važnih razloga, time da se opozivom imenovanja ne krši ugovor koji je član uprave sklopio s društvom, slijedom čega bi on teoretski mogao, iako to ne piše tako izravno, biti temeljem postojećeg ugovora o radu privremeno premješten na drugo radno mjesto kako bi se ispoštovale odredbe ZTD-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krivo sam postavila pitanje, oprostite.Ako kod prelaska kod novog poslodavca za clana uprave , clan uprave bude osudjen za takva djela koja ce se se voditi pred sudom? Dakle za vrijeme primanja nema osudjivanosti, ali moze biti iz razloga postupka kod bivseg poslodavca. Da li bi ta osudjujuca presuda imala ucinke kod novog poslodavca? Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi to bio osobito važni razlog iz kojega bi nadzorni odbor mogao opozvati imenovanje, nakon saznanja da je član uprave kod svog ranijeg poslodavca bio osuđen za kazneno djelo koje ga čini nedostojnim za obavljanje dužnosti člana uprave (ili nekog drugog kaznenog djela). Ne mora to biti izričita zakonska norma, ZTD kaže da se ovisno o okolnostima može procijeniti postoji li važan razlog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija