Jump to content

Aneks ugovora o radu


Duncha9983

Preporučene objave

Poštovani,

Molio bih Vas pomoć oko potpisanog aneksa ugovora. Potpisao sam ugovor na neodređeno u 12 mj 2017.. U 5 mjesecu su me poslali na edukaciju i nakon nje mi dali aneks ugovora u kojem piše da ukoliko dam otkaz unutar dvije godine da moram vratiti punu cijenu edukacije. U prvom mjesecu ove godine dogodila se sistematizacija i potpisao sam novi ugovor u kojem je pisalo da se potpisom novog ugovora stari ugovor poništava. Zanima me da li se potpisom novog ugovora poništava i aneks, za kojeg pretpostavljam da je vezan uz stari ugovor?

P.S. U aneksu su naveli krivo vrijeme edukacije. Kakve su mi tu mogućnosti da izbjegnem plačanje poduzeću položene edukacije?

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nije izričito navedeno da se poništava i aneks (dodatak) ugovoru, ja bih bila oprezna s time. Kako glasi ta odredba o poništavanju starog ugovora, doslovce?

Načelno, novi ugovor stavlja izvan snage stari i sve prethodne ugovore, no kažem, moglo bi se dogoditi da poslodavac inzistira. Ako je krivo vrijeme edukacije navedeno u aneksu, ali se može zaključiti ili iz drugih dokaza potvrditi kad je edukacija stvarno provedena, to, po mom mišljenju, ne utječe na valjanost aneksa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija