Jump to content

presuda i rješenje pod istim brojem protokola i datuma u upravnom sporu


zao

Preporučene objave

Upravni sud mi je jedan dio tužbenog zahtjeva de facto usvojio presudom, a jedan dio de jure odbacio rješenjem. Naime, ja sam u tužbi tražio poništenje odluke tuženika i naknadu troškova štete (materijalne i nematerijalne), a Upravni sud nije napisao usvaja li ili odbija moj zahtjev za poništenjem odluke tuženika nego je samo poništio tu odluku. Ali je zato Upravni sud baš napisao da odbacuje moj zahtjev za naknadu štete temeljem čl.30. st.1. toč.4. ZUS-a (uputio me je na građansku parnicu). Ja smatram da je to kršenje čl.23. st.2. ZUS-a koji propisuje da ZAHTJEV ZA NAKNADU ŠTETE TREBA BITI SADRŽAN U TUŽBI.

Zaključno, ja nisam podnio dvije tužbe pa da na jednu dobijem presudu a na drugu tješenje. Smatram da sam uspio u potpunosti u ovom sporu, pa da zbog toga ostvarujem pravo na naknadu štete po ZUS-u, JER MERITUM OVOG SPORA JE PONIŠTENJE ODLUKE TUŽENIKA (što se i dogodilo), DOK JE ZAHTJEV ZA NAKNADU ŠTETE OVISO O USPJEHU TOG POSTUPKA (poništenja odluke tuženika). Ima li netko slična iskustva?

P.S. pogledajte jednu moju sličnu temu 

 

uređeno: od zao
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija