Jump to content

MIRIJANA13

Preporučene objave

radili smo rekonstrukciju kuće sa firmom d.o.o.,dobili smo kredit na OPG i plaćali račune,firma nije napravila radove a novci su se potrošili,došlo je do suđenja,zapravo njegova firma je išla u stečaj,dobili smo spor,stečajni upravitelj je podnio žalbu, to traje već 5 godina,dobili smo rješenje da se vraća prvostepenom sudu,i da je predmet već u zastari...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Postovani,

2009.godine sam bila suduznik u kreditu koji sam otplatila 2011.godine refinanciranjem buduci da osoba kojoj sam bila suduznik nijemogla ispunjavati svoje obveze po ugovoru. Da li je moguce tuziti doticnu osobu i koje su vjerojatnosti za uspjeh u tome, te da li postoji zastara? 

Hvala unaprijed.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zastara za postavljanje regresnog, odnosno subrogacijskog zahtjeva je pet godina, tako da ste u tom smislu zakasnili i zastara je nastupila. Možete pokušati pozivom da Vam ta osoba dobrovoljno vrati taj iznos, ali bojim se da bi u slučaju spora bio istaknut prigovor zastare zbog čega bi Vaš uspjeh u tom sporu bio doveden u pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija