Jump to content

Zaštitna mjera odvikavanja od ovisnosti


SilentBobZg

Preporučene objave

Pozdrav svima. Prije par mjeseci pao sam sa 3,8 g marihuane, prvi prekrsaj mi je pa sam dobio zastitnu mjeru odvikavanja od ovisnosti, u trajanju od 3 mjeseca do jedne godine. Novcanu kaznu nisam dobio. Cekam jos pravomocnu presudu, zalio se nisam tako da bi uskoro trebala stic. E sad me zanima sta se dogada u slucaju da test/ovi bude/u pozitivan/ni a THC? Kakve su sankcije i da li ih uopce ima? Proveo sam cijeli dan gledajuci po zakonima raznoraznim, ali nisam pronasao nista o tome.

uređeno: od SilentBobZg
Dodavanje informacija
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo i ja upravo pišem žalbu u kojoj tražim da mi se izreče blaža kazna (na 5000kn je prvotno određena) i nije mi baš najjasnije sve to skupa.

Kako to da si automatski dobio psihosocijalni tretman? Meni je murjak preksinoć istumačio skroz drugačije sve to.

 Naime, ja sam pao s 1,4g u petak prije dva dana i dragovoljno predao pa je to murjak i napisao u nalogu i reko mi da imam dvije opcije. U prvom slučaju se mogu žalit na visinu kazne, koju sam odlučio platit i sutra idem u postaju pokrenut žalbeni postupak. Za drugi slučaj je rekao da mogu tražiti preinaku kazne u psihosocijalni tretman i da je fora što na njemu mogu biti pozitivan na THC i to me zbunilo. Znači li to da će me testirati u svakom slučaju ili? Jesu li tebe testirali prije te propisane kazne i kad/gdje? 

 

Prije 56 minuta, SilentBobZg je napisao:

 E sad me zanima sta se dogada u slucaju da test/ovi bude/u pozitivan/ni a THC? Kakve su sankcije i da li ih uopce ima?

Ja sam se raspitao kod ekipe koja je to prošla i svi kažu da ti u slučaju da si thc+ postrože režim pišanja i odlazaka u dnevnu bolnicu. Nisam siguran jel postoji još neka stegovna mjera uz to... Iskreno ne vjerujem jer imaš pravo na liječenje ovisnosti po zakonu.

EDIT: Jedino što ne bi smio je izostajati sa zakazanih termina. Al opet, to sam sve pokupio iz priča, ništa iz osobnog iskustva.

uređeno: od fozzeh81
Izostavljena bitna informacija
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno, nemam pojma. Isao na sud i na sudu rekao, mala primanja, otac, rijetki konzument i iskljucivo ako sam sam, nikad dok sam sa malom i zenom itd. I izrekla mi tu kaznu.

Sta znaci da mozes bit pozitivan na THC? Nekakva sankcija bi trebala postojati.

Nikakva testiranja do sad nisam imao. Cekam da mi dode da pravomocna presuda sa uputama gdje, kad i kome se moram javiti.

Nema mi smisla to da ti postroze jer ta zastitna mjera najmanje traje 3 mjeseca, a najvise godinu dana, ako se ne varam (dosta toga sam procitao jucer pa mi se malo pomjesalo). Nekakva mjera radi ucestalih pozitivih testova na THC mora postojati.

Ja sam cuo svasta. Jedan je rekao da nikad nije otisao i nikome nista. Drugi me pitao prekrsaj ili kazneno, kad je cuo prekrsaj rekao je vrlo jednostavno: "boli te briga, radi prekrsaja se u zatvor ne ide, dobit ces novcanu kaznu." Sad zadnje kaj sam se raspitao je bilo to da ako si i jednom pozitivan da ti se mijenja u kazneno djelo (sto mi nikako nema smisla) i tereti te se, ocigledno, kazneno, u pravilu zatvor/rad za opce dobro/uvjetna. To mi nema nikakvog smisla jer ne mogu mi sudit dva puta radi istog djela.

Ovdje nema veze jel ja imam pravo ili nemam jer je sud odredio da moram, nekakvom logikom. E sad je pitanje, sta ako odbijem "lijecenje" ili budem pozitivan?!

Cijeli taj proces mi se cini jako neozbiljnim. Sud mi je dosao jako brzo, ali presudu sam cekao 3-4 mjeseca, a da nisam zvao sud vjerovatno niti dan danas nebi znao koja je presuda. Pravomocna mi je vec trebala doc, ali eto, jos je nema. Cini se da cu opet morat zvat. 

Nek budu na testiranjima neozbiljni kao nase pravosuđe i ja sretan :D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, sivko je napisao:

Ako ne dolaziš ili ne prođeš ustanova o tome obavijesti sud koji će donijet novu presudu da se kažnjavaš novčano.Nema zatvora ni kaznenih stvari.Da li će obavještavat i sud preinačit presudu je upitno.

Mislis da li ce ustanova obavjestavat sud je upitno? 

A sud i da preinaci presudu, kakva bi kazna mogla bit? I zar nije da mi ne mogu opet sudit po presudi u slucaju Maresti na Europskom sudu u Strasbourgu?

https://www.google.hr/amp/s/www.vecernji.hr/amp/vijesti/prekrsajno-osudjen-zbog-jednog-dzointa-a-zele-ga-i-kazneno-osuditi-149843

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija