Jump to content

Nepoštivanje dogovorenih uvjeta


Rainbow2007

Preporučene objave

Dobar dan. Ja bi imala pitanje ako mi tko može pomoći i odgovoriti imam li kakva prava. U 10 mjesecu sam počela raditi kod novog poslodavca koji mi na mail šalje dogovorene uvjete. Između ostalog i o bonusu (radim u prodaji) koji iznosi 15% neto marže moje vlastite prodaje i isplaćuje se tromjesečno počevši od 01.01.2019. Početkom godine mi usmeno kaže da ću bonus dobiti jedino ako ostvarim plan koji je u odnosu na 2018. godinu povećan 300% 😨🙄. U ugovoru se ne spominje bonus, no u mailu da. Moj zadnji dan u toj firmi je 31.03. Mogu li što napraviti? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Kako je u mailu definiran taj bonus, je li se i u njemu on uvjetuje ostvarenjem plana?

Ne. Citiram: Od 01.01.2019 imate pravo i na bonus u vidu bruto (sorry prije sam krivo navela neto) iznosa od 15% gross marže vlastite prodaje.

I taj iznos trenutno nije zanemariv.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako smatrate da imate novčano potraživanje prema tom poslodavcu (dakle, pretpostavit ću da je Vaš radni odnos okončan 31.03.), zahtjev možete postaviti u roku od 3 godine od dospijeća, tako da vremena imate.

Moram priznati da mi je teško ocijeniti bi li Vaš zahtjev bio opravdan ili ne bi, jer ne znam čime raspolaže protivna strana: ako postoji nekakva odluka poslodavca o isplati bonusa samo ako ispunite plan, onda to što Vi to niste znali kod sklapanja ugovora o radu nije od odlučnog značenja i mislim da sud ne bi udovoljio Vašem zahtjevu. Ako je jedini pisani trag o odluci poslodavca o bonusima onaj iz Vašeg maila, onda mislim da imate šanse.

No neovisno o tome, možete staviti pisani zahtjev poslodavcu za isplatu bonusa, pa vidjeti što će on odgovoriti, a ako želite dodati na težini tom zahtjevu, pokušajte angažirati odvjetnika da Vam to sastavi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija