Jump to content
Sign in to follow this  
fozzeh81

1.4g marihuane i žalba na visinu naknade

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Prije dva dana sam pao s 1.4g marihuane koju sam dragovoljno predao na upit policijskog službenika, koji je na svojstven način izrazio zahvalnost na suradnji i objasnio mi pomalo nespretno sljedeće: Imam dvije opcije, ili platiti kaznu u iznosu 5000kn (tj. tražiti ublažavanje novčane kazne putem žalbe) ili tražiti preinaku novčane kazne u psihosocijalni tretman (isto putem žalbe). Objasnio mi je kako u slučaju da izaberem psihosocijalni tretman mogu biti pozitivan na testiranjima, što bi prema mojoj logici trebalo značiti da ne smijem biti pozitivan ako izaberem plaćanje kazne... znači li to da ću u nekom trenutku biti testiran bez obzira što odaberem ili to znači da ako budem zatečen u istom prekršaju, čeka me stroža kazna bez mogućnosti žalbe? 

Inače planiram ujutro odnijeti žalbu na visinu kazne uz priznanje krivnje i navođenje olakotnih okolnosti, ali imam par pitanja prije samog pokretanja žalbenog postupka:

Ako se žalim na visinu kazne uz priznanje krivnje, je li pogrešno ako u žalbi stoji: "prigovaram na prekršajni nalog u cijelosti"? Odnosi li se to na troškove utvrđivanja prekršaja?

Što pišem u slučaju da se ipak odlučim podnijeti žalbu za preinaku kazne u psihosocijalni tretman?

Što sve nosim od papira/dokumenata u policijsku postaju koja mi je izdala prekršajni nalog? (osim žalbe)

Moram li dvije prvotno dobivene uplatnice plaćati ako nosim žalbu? Pretpostavljam da ne, ali na ovoj drugoj piše "Plaćanje troškova utvrđivanja prekršaja" pa čisto da budem siguran.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako želiš da sud odluči bez da te zove, pišeš prigovor na visinu kazne, uz obrazloženje, pa će sud vjerojatno to obrazloženje uzeti kao obranu i odlučiti na temelju napisanog.

Ako želiš ići na sud reći svoje, pišeš prigovor na nalog u cijelosti, pa će te sud zvati da kažeš što imaš. Kod droge je možda bolja ova opcija da sutkinja/sudac vidi da si normalan i da im možeš reći sve što ih zanima, a eventualno ne bi napisao u prvom prigovoru.

Sad ne plaćaš ništa, a u postaju nosiš samo prigovor (ako pišeš da imaš mala primanja, može i neki papir iz kojeg su ta primanja vidljiva, a isto je i za eventualne druge dokaze koje predlažeš, osim za nekažnjavanost - to sud sam provjeri).

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×