Jump to content

Službeni mobitel


ParaNO1d

Preporučene objave

Pozdrav.
Zanima me moram li biti dostupan 24/7 ako imam službeni mobitel? Nemam nikakav dodatak na plaći niti mi u Ugovoru o radu stoji odredba o tome. Nešto će se mijenjati interni akti firme kao da svi moraju biti dostupni 24/7. Je li Zakon iznad internih akata i što on govori? Koja su moja prava kao radnika. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Interni akti su iznad zakona (pravilnici o radu i sl.) ZOR ne kaže ništa o tome, on kaže da radnik ima pravo na stanku, dnevni, tjedni i godišnji odmor. Dostupnost poslodavcu nije, koliko mi je poznato, uopće regulirana ZOR-om. Znam da se odredbe o 24-satnoj dostupnosti stavljaju u menadžerske ugovore pa bih zaključila da suprotno tome, radnici koji nemaju menadžerske ugovore, niti nemaju obvezu biti 24 sata dostupni poslodavcu. 

Ako poslodavac donese takvu odluku koja se odnosi na Vas, ja bih pisala zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa, kojom bih se pozvala na relevantne odredbe o dnevnom i tjednom odmoru, i tražila od poslodavca da takvu odluku ukine, u protivnom da ćete pokrenuti radni spor. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija