Jump to content

dug za kredita nakon smrti


Kroz

Preporučene objave

Postovani,

s tatom sam sklopila ugovor o darivanju u 05 mjesecu prosle godine, a tata je umro u 10 mjesecu,na mene je prepisao parcelu na kojoj je kuca u kojoj zivimo i ja sam upisala vlasnistvo .Iza tate je ostao veliki kredit koji bi se trebao placati jos 5 godina.Posto na tati nije bila nikakva druga imovina, da li se ja mogu odreci nasljedstva(kredita,osiguranja i putnih troskova) i da li banka moze tuzit me da vracam kredit iako je zemljiste na kojoj je kuca prepisano na mene prije nego je nastupila smrt.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru,tako sam i mislila napravit a sad sam sigurna da je tako vjerovatno najpametnije.

Da li postoji neki zakonski rok ili nesto slicno do kada se mozes zaliti na ugovor o darivanju,to jest traziti nuzni dio, iako sam ja prepisala zemljiste na sebe.Stvar je slijedeca,ja imam brata s posebnim potrebama kojem sam ja skrbnik zadnje dvije god.od kada je punoljetan,jer smo se tata,sestra i ja tako dogovorili,i on dalje zivi i zivjet ce samnom ,e sada socijalna mi "prijeti"da sam ga ostetila jer tata nije bratu dao nuzni dio a kad sam pitala pa dobro sto vi zelite da ja sad napravim odgovora nije bilo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija