Jump to content

rad u 4.smjene


taalinn

Preporučene objave

postovani

radim 4 smjenski nocni rad i to:2-2-3..dakle ponedeljak i utorak 6 do 14,srijeda i cetvrtak 14 do 22 i pet.,sub. i ned 22 do 6..pon iz nocne i utorak slobodan dan..i opet nastavljam sa sri i cet 6 do 14..pet,sub,ned 14 do 22 itd..uglavnom kako radim u petak tako onda  sub i ned...kolektivni ugovor nemamo..zanima me regularnost takvog rada i dal je to po zakonu RH legalno radit 7.dana za redom?..radimo 365 dana u godini..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako na prvu, nije legalno. Previše je sati i u tjednom i u mjesečnom fondu, a vjerojatno i u godišnjem ako se plaćaju prekovremeni, a premalo svih vrsta odmora.

Što ti piše u ugovoru o radnom vremenu i kako ti je sve to obračunato i plaćeno? I imate li kakve druge odmore osim ova 2 dana svakih 7 dana (duži godišnji, slobodne dane...)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prekovremeni se ne placaju nego koristimo slobodne dane...po pravilu unutar tekuceg mjeseca i to uglavnom kako odgovara poslodavcu.uglavnom radi se po specifikaciji radnog mjesta teski i opasan psiho-fizicki posao..rad s posudama pod tlakom,industrijskom parom,kompresori i da ne nabrajam vise u kemijskoj industriji.

 

nemamo nikakve dodatne benificije u smislu duljeg GO i sl..radi se svaki dan..praznik..nedjelha..uglavnom postrojenje se ne gasi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče satnice, ona vjerojatno na kraju odgovara ograničenjima ako vam daje slobodne dane (to bi bila onda vjerojatno bila preraspodjela vremena rada, ne prekovremeni rad, tako da jedan tjedan radiš cijeli, idući si slobodan više da nadoknadiš tjedni odmor i sl.). Vrlo lako je moguće da je to složeno tako da bude legalno.

Ako je zakonski sve u redu, bitno je što kaže tvoj ugovor o radu. Regulira li on detaljnije radno vrijeme?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija