Jump to content

Mobing na poslu


sanja321

Preporučene objave

Prijavila sam se za sezonski posao kao prodavac. Vec sam radila taj posao i nisam imala problema da sjedim kad nemam posla. Medutim radim 3 dana o imam osjećaj da sam čistaćica a ne prodavačica. Doslovno cijelo radno vrijeme moram brisati obucu. Podove skroz brisati. Poslovodkinja samo govori da ne smijemo sjediti, nema razgovora na mob. Skroz nekakav presing kao da smo u robovlasnistvu. Mogu li ja to ikome prijaviti i lipo otici kuci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Mobing na poslu
  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav ovako nastradao sam u firmi na radnom mjestu,1999g,boravio na bolovanju 5 godina.Odvjetnik i osiguranje croacia su me prevarili i dobio sam nikakvu ostetu od tjelesnih i fizickih ostecenja,i brdo.

dijagnoza.Po medecini rada nisam sposoban za fizicki poslove u sjedecim i stojecim polozajima kao i psihicki jer mi usred nesrece nastupio i ptsp,isao sam 4 puta na komisiju,koja mi nije dala nikakvu invalidnost.Išao sam na razgovor s poslodavcom u vezi lakseg mjesta samo su me sutali i radili s menom mobing,omalozavali,psihički,ponizavali i ugrozavali ,javio sam se odvjetnici i pisala je firmi da me firma mora slati po medecini rada da se utvrdi moja preostala radna sposobnost,medutim firma je odgovorila mojoj odvjetnici da nisu duzni jer mi nije nastupila invalidnost. Medutim ponovo sam se vratio odvjetnici rekla mi je da su ljecnicki papiri po medecini rada kao i da mi nastupila invalidnost,i ako mi nadredeni narede da radim poslove koji su opisani u medecini rada da ne smijem raditi imam prava odbiti ili zatraziti radni nalog,za taj posao koji obavljam,ili da sam biljezim koje poslove radim,i da se obratim ispekciji rada.Medutim firma je meni kao pod navodnicima izisla u susret kao pod ljecnickim ogranicenjima mi dala posao kao da radim u skladistu,a iskreno radim sve kao i na terenu trpim ko konj i radim sto ne smijem a to je teze od 3kg,prignuti polozaj,klececi,suseci i zakretanje kicme, i sve sto ustvari ne smijem da radim,a ugrozavam svoje zdrastveno stanje.Proslo je godina ne znam sto vise da cinim jer mi je tesko,nakon toga mi je usljedio i blagi srcani,zbog kojega sam bio još godinu dana na bolovanju,dobio sam i kronicni gastritis,i sada sam jos dobio i dijabetes i to je sve od stresa u firmi,u kojo se sefovi polovode i radnici kao i poslodavac prema meni ponasaju ,u psihickom zlostavljanju omalozavanju ,manjim vrednim,cime narusavaju i ugrozavaju moj ugled cast,dostojanstvo i zdravstvo to je tako vec ja mislim od nesrece 10 godina. Ne znam kome da se obratim kao ni sto da radim....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče mobinga i povrede Vašeg dostojanstva, morate se obratiti poslodavcu s pritužbom radi povrede Vašeg dostojanstva (pisano, s dokazom da ste poslali), i onda možete obustaviti rad uz plaću, uz pokretanje odgovarajuće sudske zaštite protiv poslodavca. No sve to Vaša odvjetnica zna i vjerojatno poduzima sve što može da otkloni povrede od Vas. Ako ste nesposobni za rad, dakako da možete otvoriti bolovanje, možete ići na procjenu radne sposobnosti, i slično. Možete se obratiti inspekciji rada, te udruzi Mobbing, koja štiti prava radnika koji su povrijeđeni mobingom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani!

Ovako vec  sam vam pisao na tu temu pa evo me još jedaput.Ovako nastradao sam na poslu 2009g nesreca na radu,udario me tramvaj,6mj sam mirovao,poslje rehabilitacija,pa pregled specijalista,pa medecina rada uglavnom su mi pisali da nisam sposoban za poslove koje sam obavljao.Po specijalistam i medecini rada,nisam sposoban za poslove koje radim,ozljeda mi je na radu priznata,ali ne sve dijagnoze.Nakon 4godine i par puta sto sam bio na vjestacenju HZZO za ik,po njihovom mi nije nastala invalidnost,a imam milijun dijagnoza ne znam ali imam dojam da im je to firma uplatila sve i da je umjesano u to.Nakon toga sam se obratio odvjetnici neku koju sam dobio po preporuci od poznanika koja je pisal dopis firmi da je duzna da me salje u medecinu rada kako bih se ustanovila moja preostala radna sposobnost.Medutim firma salje dopis toj odvjetnici da oni to nisu duzni uciniti jer mi nije nastupila invalidnost.Obratio sam se odvjetnici koja mi je na to rekla ovako da pocmem da radim i po medcini rada poslove koje ne smijem da radim da ih imam prava odbiti ako mi nadredeni naredi, i da trazim potpisani radni nalog za takve poslove,ili da sam biljezim, da se redovno javljam doktorici,i da mogu svakih 6mj izlaziti na ik.A da i ovaj nalza od medecine rad kao takav je poput invalidske.I da mi u firmi ne mogu nista,kao niti dat otkaz kao visak radne snage,niti kao zbog ozljede na radu i ako bude takvih nekakvih naredenja da radim poslove koje ne smijem da se obratim ispekciji rada. E sad nadalje firma kao firma me vodi po starom sto sam radio,nisu mi dali nikakvo lakse radno mjesto nego kao da radim po lijecnickim ogranicenjima kao u krugu firme ne idem van firme ali svjedno radim teske poslove kao da sam i na ternu.Znaci podizem teske znakove,vucem teske velike kante s smecem,i dobivam tako neke zadatke kao da me se ne znam kakobih to rekao nakon te nesrece nastupio mi gastritis,onda srcani,dijabetes jos i opet neka kila u zeludcu,imam dojam da me se omalozava i zato dobivam takve poslove problem je u tome sto i ne smijem tesko da dizem,a i nemam snage za to.PA mi se opet prije par mjeseci  dogodilo nesreca u firmi gdje sm otisao ljecniku jer sam istovarao te teske znakove iz tretnog sanduka vozila  gdje sam se prilikom naslonio na stranicu i povredio prsno rebro.Poslao sam prijavu o ozljedi na radu i firma jeto ispunila i doticni iz zastite na radu .Danas sam dobio rijesenje da mi se ozljeda ne priznaje iz razloga jer je navodno poslodavac izjaviokako sam izvodenje radne operacije na nacin protivan pravilima zaštite na radu mene zanima kako ja to mogu poubit ili sto mogu uraditi tj uciniti hvala i lp..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, PRAVADA je napisao:

PA mi se opet prije par mjeseci  dogodilo nesreca u firmi gdje sm otisao ljecniku jer sam istovarao te teske znakove iz tretnog sanduka vozila  gdje sam se prilikom naslonio na stranicu i povredio prsno rebro.Poslao sam prijavu o ozljedi na radu i firma jeto ispunila i doticni iz zastite na radu .Danas sam dobio rijesenje da mi se ozljeda ne priznaje iz razloga jer je navodno poslodavac izjaviokako sam izvodenje radne operacije na nacin protivan pravilima zaštite na radu mene zanima kako ja to mogu poubit ili sto mogu uraditi tj uciniti hvala i lp..

Ozljeda Vam nije priznata, jer ovo "naslanjanje na stranice" nije dozvoljeno, odnosno postupili ste protivno pravilima zaštite na radu jer ste se sami izložili ozljeđivanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija