Jump to content

Obrt za proizvodnju keramičkih proizvoda za kućanstvo i ukrasnih predmeta


venia

Preporučene objave

Razmišljam o otvaranju paušalnog obrta za proizvodnju keramičkih proizvoda za kućanstvo i ukrasnih predmeta te ostalih proizvoda iz keramike (NKD šifre 23.41 i 23.49). Posjedujem vlastiti stambeni prostor u sklopu kuće u kojoj bih radila pa me zanima koje zakonske norme trebam zadovoljiti kako bi legalizirala svoju radionicu. Radi se o unikatnim pojedinačnim predmetima ili malim serijama i voljela bi te unikatne predmetei ponuditi tržištu. Pri tome imam cijeli niz pitanja i molila bi odgovore barem na one osnovne.

1. Da li prostor u kome bi bila radionica trebam prenamjeniti iz stambenog u poslovni (proizvodni)?

2. Da li trebam zadovoljiti MTU?

3. Da li mi treba uporabna dozvola za stambeni objekt (kuća je izgrađena prije 1968. god)?

4. Da li trebam registrirati dodatnu djelatnost ukoliko oglašavam prodaju svojih proizvoda putem web stranice ili društvenih mreža (NKD 47.91)

5. Da li trebam fiskalnu blagajnu ili su za početak dovoljni paragon blokovi?

6. Da li NKD sifra 32.99 (izrada suvenira i predmeta za uspomenu) može zadovoljiti registraciju željene djelatnosti?

7. Da li mi za otvaranje ovakve radionice treba dokaz o stručnoj osposobljenosti? 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Lp 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Izrada raznovrsnih proizvoda - izrada predmeta za uspomenu i suvenira nalazi se na spisku obrta koji se mogu obavljati u stambenim prostorijama. Isto tako u stambenim prostorijama mogu se obavljati i druge djelatnosti čije obavljanje ne zahtijeva izmjenu postojećih uvjeta korištenja stambenog prostora.

2. Rješenje o MTU se ishodi samo za trgovinu, ugostiteljstvo, prijevoz

3. Oni Vas to ne bi smjeli tražiti kod otvaranja obrta, ali čisto da znadete: Građevina izgrađena do 15. veljače 1968. Članak 184. (1) Građevina izgrađena do 15. veljače 1968. smatra se izgrađenom na temelju pravomoćne građevinske dozvole. (2) Vrijeme izgradnje građevine iz stavka 1. ovoga članka utvrđuje se uporabnom dozvolom za građevinu izgrađenu do 15. veljače 1968. koju po zahtjevu stranke izdaje tijelo graditeljstva, odnosno u drugom postupku u kojem je to potrebno utvrditi, a koji provodi to tijelo ili građevinska inspekcija. (3) Uz zahtjev za izdavanje dozvole iz stavka 2. ovoga članka podnositelj zahtjeva prilaže: 1. kopiju katastarskog plana za katastarsku česticu na kojoj je građevina izgrađena i 2. dokaze kojima raspolaže da je građevina izgrađena do 15. veljače 1968. (4) Tijelo graditeljstva vrijeme izgradnje građevine iz stavka 1. ovoga članka utvrđuje uvidom u Državnu snimku iz zraka učinjenu prije 15. veljače 1968. ili drugu odgovarajuću službenu kartografsku podlogu Državne geodetske uprave te po potrebi izvođenjem drugih dokaza.

4. Za samo oglašavanje ne, ali ako želite web shop onda morate upisati 47.91 i 63.99 te također ishoditi rješenje za MTU za skladište(mora biti poslovni prostor)

6. Registrirajte najbolje sve tri djelatnosti, ništa vas ne košta više

7. Ne 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija