Jump to content

HEP Plin IZNUDA


luuna1

Preporučene objave

2011. godine sam u tri navrata imala duga za plin i HEP je pokrenuo ovrhu. Dugove sam podmirila prije nego je ovrha stupila na snagu i od tada ga uredno plaćam. Međutim, ostali su troškovi ovrhe u iznosu od cca 1.600 kuna. Jučer mi je HEP isključio plin.

Danas sam bila prinuđena platiti dio troškova ovrhe. Za ostatak dugovanja su mi dali na potpis ugovor o obročnoj otplati na kojem je pisalo da ću obročno otplatiti dug za isporučeni prirodni plin. Odbila sam to potpisati jer duga za plin nemam pa su preformulirali ugovor i napisali da ću podmiriti dug na obračunskom mjernom mjestu. Ni to nisam htjela potpisati i tražila sam da u ugovoru navedu da obročno otplaćujem troškove ovrhe. Odbili su jer "imaju samo ta dva obrasca ugovora" i ako neću to potpisati moram platiti sve troškove ovrhe odjednom ako želim da mi se uključi plin. 

Ima li tu elemenata kaznenog djela? Iznude ili nekog drugog?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , luuna1 je napisao:

Ima li tu elemenata kaznenog djela? Iznude ili nekog drugog?

Nema. Trebali ste potpisati ovaj ugovor o obročnoj otplati na kojem je pisalo da ćete obročno otplatiti dug za isporučeni plin. Davatelj usluge je pokrenuo postupak prisilne naplate, a troškovi ovršnog postupka su sastavni dio nepodmirenog duga za isporučeni plin.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 locked this forumu
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija