Jump to content

Zakon iz podrucja prava djeteta


Neretvo

Preporučene objave

Da li sud iskljucivo donosi odluke na osnovu izvjesca socijalne skrbi. Radnica socijalne skrbi je napravila izvjesce pristrasno i sve je navela kako majka zeli ne uzimajuci nicije druge izjave. Dok 13 - godisnje dijete nit pod prijetnjom smrcu ne zeli da joj majka bude staratelj . Dijete vristi od mrznje prema njoj ,jednostavno je ne zeli nit vidjeti i nista imat sa njom. 

Interesira me da li sud nece odredit svojeg vjestaka da porazgovara sa djetetom i napravi izvjesce . Jer ovdje se ide direktno protiv volje zelje djeteta. Da li ima neko ko poznaje ovu tematiku i ima iskustvo da mi pojasni . 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Neretvo je napisao:

..Dok 13 - godisnje dijete nit pod prijetnjom smrcu ne zeli da joj majka bude staratelj .

Poštovani, u Vašem postu je malo nejasno što spominjete starateljstvo nad mlt. djetetom, pa bi Vas zamolio da pojasnite o kakvom postupku se radi, da li o postupku donošenja odluke o roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom ili nekoj drugoj vrasti postupka (određivanja staratelja mlt. djetetu) i sl. kako bi Vam se moglo adekvatno odgovoriti na Vaše, postavjeno, pitanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime radi se o tome da sada staratelj nad djetetom nisu nit otac nit majka bioloska nego treca osoba odnosno familija. Majka bioloska je napustila djete kad je imalo tri godine i dala starateljstvo drugoj zeni prijateljici , a bivsem muzu rekla nakon 12 godina da je on otac,  sada je doslo do sukoba izmedju bioloske majke djeteta i te zene staratelja , dijete odrasta i zivi 10 godina u toj familiji i sve to bilo ok i majka bioloska ga posjecivala dok bioloska majka nije se udala za muza bivseg od te zene sto je staratelj sada i zbog toga dolazi do zestokog sukoba . Dijete sad ima dakle 13 godina i opasno je uznemireno , ne zeli nit da zna nit kome da kaze ko joj je majka jer ima veliku mrznju prema majci bioloskoj. Socijalna radnica ide na ruku i sve vjeruje u lazi bioloske majke koja zeli sad da joj oduzme starateljstvo. Problem sto dijete nit krivo nit duzno je jako stresano uznemireno i nepredvidivo. Jer nece niko da dijete da saslusa i uradi onako kako dijete voli i zeli , uznemireno je predlogom socijalnog radnika da sud odredi neku drugu familiju za staratelja. Ali nadam se i vjerujem da sud nece radit i donijet presudu na stetu djeteta i protivno volji djeteta . nadam se da sam uspjeo razjasnit

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija