Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

uberteam

Dug nakon smrti

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me jedna teoretska situacija i očekivani razvoj događaja koji slijedi pa ako netko ima kakva saznanja neka napiše.

Čovjek ima nenamjenski kredit ali umre i po računima je prije smrti podigao sav novac koji je imao, od imovine nema ništa jer je auto prodao (očekivao je smrt zbog bolesti) a nasljedio još nije ništa jer su mu roditelji živi.

Što banka može napraviti tj kako se pokušava naplatiti u tom slučaju?

Pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako se ne provodi ostavinski postupak jer nema imovine, onda nisu imenovani niti nasljednici. U protivnom, ako ima neke imovine (primjerice, bankovni račun, zadnja neisplaćena plaća i sl., a vjerujem da toga ima), onda će ako čovjek nema bračnog druga niti djecu, njegovi nasljednici biti njegovi roditelji, koji ako prihvate nasljedstvo, odgovarati za njegov dug do visine naslijeđene imovine, ali ne samo iz te imovine koju su naslijedili, već i svojom vlastitom imovinom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×