Jump to content

MEĐA CIŠČENJE


paskual

Preporučene objave

Molim pojašnjenje,

susjed (navodno njemac niti ga poznajem niti sam ga ikad vidio) koji ima kuču do moje poljoprivredne parcele posloa mi je preko masengera sljedeče:

" Postovani, radi se o tome da na Vasem zemljistu, a skroz uz ogradu moje kuce ima previse suhog, divljeg raslinja i veliki je rizik od zapaljenja ili nedaj boze pozara tijekom ljetnih mjeseci. Moje osiguranje ne pokriva eventualne stete ukoliko se dogode sa Vase strane, te Vas molim da nas zasitite od eventualnih nezeljenih i vrlo opasnih situacija koje se mogu dogoditi zbog neodrzavanja Vaseg zemljista. Ujedno problem su zmije i ostale stetocine koje sa Vaseg zemljista pronalaze put prema nasoj kuci. Potrebno je pocistiti suho raslinje (propisano Zakonom o poljoprivrednom zemljistu NN 39/2013 i 48/2015.) a sve do granice koja ugrozava moju kucu i sigurnost moje obitelji a to znaci min 3m do ograde mog posjeda. Ukoliko ste sukladni to odraditi, a sve do 30. aprila 2019.  Nadamo se razumnoj suradnji ponajvise radi sigurnosti i dobrih odnosa. "

 

E sada ja niti živim tamo niti sam samostavni vlasnik to sam naslijedio i ja sam samo večinski suvlasnik te parcela. pOšto je to daleko od mene i nisam u mogučnosti to održavat a pokušaji da dam parcelu u zakop neuspjeli neznam koliko je istinito to što gore navodi moj susjed, nisam naišau u zakonu na takvu odredbu, ako neko zna članak da me uputi. znam da je moja parcela ograđena suhozidom dali je taj susjed prema meni napravio neki zid ili ogradu neznam jer nisam bio tamo godinama niti sam znao da je kuču kupio prije njega ju je sazidala neka gospodja koja me tražila potpis kao susjeda prije gradnje.

Kao osoba ja ga shvacam i razumijem i da mi je to blizu ja bi to sam obavio ali mi se nesviđa ton i način na koji mi se obratio prijeteči zakonima. Ja bi mu ponudio da ako mu smeta neka slobodno počisti pošto ja nisam u mogučnosti, ali mislim da s obzirom na ton poruke isto neče proč. Nadalje zman da po zakonu o vlasništvu raslinje koje prelazi među 8stabla i sl. susjed smije posječ i zadrzat ono što se nadvisi nad njegovim, ali neznam od kud mu ta 3 metra od mođe stvarno u zakono o poljoprivrednom zemljištu nisam naišao na takvu odredbu.

nadalje moram naglasit da je ista parcela trenutno registrirana u arkodu kao privremeno nepoljoprivredna jer je obrasla, naznam možda ima nekog uporišta i u tome.

 

Zahvalan na svako pojašnjenje

uređeno: od paskual
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira na navođenje nevažečeg zakona, i važeči propisuje slično a to je da se to prebacuje na JLS u smislu da trebaju imati Odluku o agrotehničkim mjerama te uređenju i održavanju poljoprivrednih rudina temeljem Pravilnika o agrotehničkim mjerama izvedenog iz Zakona o poljoprivrednom zemljištu. U tim odlukama bi trebala biti sadržana i tematika o kojoj govorite. Probajte se informirati u toj JLS pri čemu bi vam najviše pomogao poljoprivredni redar ukoliko ga imaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija