Jump to content
blazenka cukli

Kaznena prijava

Preporučene objave

Poštovani,

Molim informaciju.

Prevarena sam na nacin da me se drzalo u zabludi i prikrivale se činjenice na stetu moje imovine( kuce gradene vlastitim sredstvima na tudoj parceli uz suglasnost vlasnika)  cije je vlasnistvo upisala svekrva.

Podnijela bih kaznenu prijavu za protupravno pribavljanje imovinske koristi i prikrivanje cinjenica i drzanjem u zabludi na štetu moje imovine te oduzimanjem iste.

Kojoj instituciji se podnosi prijava DORH u ili sudu?

Lp

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Molim jos malo informacija .

Znači,podnijela bih kaznenu prijavu prijevare s ciljem pribavljanja imovinske koristi dovođenjem u zabludu i prikrivanje činjenica ,prema svekrvi koja je zajedno sa svekrom 2002 dala suglasnost za dogradnju kuce na njihovom zemljištu i upisali se kao vlasnici izgrađene kuće od 100 m2 a čiju smo izgradnju financirali ja većim djelom svojim naslijedenim novcem i njihov sin manjim djelom.

Ne dopustaju nikakav postupak za upis vlasnistva na nekretnini čime sam oštećena za vrijednost nekretnine.

Da li prijavu Dorhu mogu sama napisati i predati i koju dokumentaciju kao dokazni materijal trebam priložiti.

Od dokumentacije imam:

Rješenje o nasljeđivanju kojim sam stekla financijska sredstva.

Građevinska dozvola na ime njihovog sina i mene.

Njihova suglasnost za gradenje i koristenje parcele.

Stanje iz zemljisnih knjiga prije i poslije gradnje.

Svekar je umro i svekrva je nasljedila svu imovinu ali je u ostavinskom rjesenju navedeno da je dogradena kuća izdvojena iz ostavine .

Podnijela bih i prijavu protiv bivšeg muža za isto djelo prijevare .

Nadam se vašoj pomoći i unaprijed zahvaljujem.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kaznenu prijavu možete i napisati, a možete je dati i usmeno na zapisnik kod dežurnog državnog odvjetnika. Ponesite svu dokumentaciju kojom raspolažete, najbolje u kopiji, i sve ispričajte, a državni odvjetnik će sastaviti zapisnik, i onda će postupati po takvoj kaznenoj prijavi.

Naravno, sve ono što biste rekli na zapisnik, možete i napisati sami, priložiti dokaze i odnijeti ili poslati poštom u državno odvjetništvo (idete u općinsko državno odvjetništvo, naravno). Istom kaznenom prijavom obuhvatite bivšeg muža i njegovu mamu, da su zajednički to napravili, da bi osujetili Vašu mogućnost naplate. To nije samo prijevara, već i kazneno djelo povrede tuđih prava, koje čini onaj tko sakriva imovinu da bi onemogućio naplatu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Moje mišljenje je da će vam kaznena prijava biti odbačena (pogotovo ako se radi o većem DO-u). Iako je opis predmeta nepotpun, ovdje se prije radi o obvezno-pravnom odnosu, moguće i stvarno-pravnom (nisam vas najbolje shvatio iz opisa), a takve stvari DORH vam redovito odbacuje.

Osim toga, koje ste pravne korake dosad poduzeli u svrhu ostvarivanja prava vlasništva? Jeste li pokrenuli kakav parnični postupak u tom smjeru?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pokrenula sam izvanparnicki postupak za razvrgnuce suvlasnicke zajednice radi upisa vlasnistva  i buduci da se s protustrankom nije moguce dogovoriti upucena sam na podnosenje tuzbenog zahtjeva nakon cega mi se prijeti prodajom nekretnine .

Procjena nekretnine od agencija je oko 60 000 eura.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nisam upisana ali sam izvanknjizna suvlasnica a nisam upisana jer svekrva smatra kucu svojim vlasnistvom iako smo uz gradevinsku i njihovom suglasnoscu izvrsili gradnju na njihovom zemljistu,oni se upisali kao vlasnici a ja sam to saznala tek kad je svekar umirao ,oporucno sve ostavio supruzi,i poslije njegove smrti na ostavinsku smo uputili odvjetnicu kojom se kuca izdvaja iz ostavine uz dogovor da bivsi muz trazi nuzni dio da stvorimi uvjete za dobivanje okucnice i upis vlasnistva od cega je odustal da meni napakosti i osujeti ostvarivanje  prava na nekretninu.

Znaci ,ja sam financirala gradnju svojim nasljedenim sredstvima a svekrva je protupravno uvecala vrijednost svoje nekrernine.

Prije dogradnje imala je 81m2 a sada 202 m2.u gruntovnici.Prijevarom je dosla do toga kao i moj bivsi koji je udruzen s njom radio u njenu korist protiv mene.

Caj su mi u jednom trenutku  nudili da od njih kupim cjelokupnu imovinu za 80 000 eura.dakle ja sam sagradila i jos bi sad trebala kupiti svoju kucu.apsurd.

Osim toga parcela mi je dana na koristenje u suglasnosti a to pravo mi onemogucavaju.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Što imate od dokaza za ove svoje tvrdnje? Izuzev vaše riječi. Imate li što na pismeno? Račune? Koliko je vremena proteklo od izvršenih ulaganja?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Podnijela sam prijavu za kazneno dijelo prijevare protiv bivse svekrve i supruga  sa dosta dokumentacije pa cemo vidjeti.2002 je gradena a od 3.mj kad sam dobila novac od prodaje obiteljske kuće ,do 9.mj kad smo se uselili ,podigla sam sav novac i imam uplatnice i isplatnice.

Moje ulaganje nije sporno ,imamo gradevinsku dozvolu  na nas kao ulagatelje i suglasnost za gradnju i koristenje parcele.ali su se oni 2002 vec upisali kao vlasnici .Kad je svekar umro i oporucno sve ostavil supruzi angazirali smo odvjetnicu i u rjesenju o nasljedivanju stoji da smo samovlasnici a  tada jos suprug je odustal od dogovora da trazi nuzni dio cime bi mogli provesti etaziranje i upis vlasnistva pa sam stoga prijavila i njega.on je u odnosu na mene ulozil 1/5 sredstava u kucu.

ako mi odbiju ostaje mi privatna tuzba sto mi se ne svida jer je dugotrajan i skup postupak.

Rekla je drzavna odvjetnica da sumnja da postoje elementi kaznenog djela ali ona nije pregledavala dokumentaciju vec je samo zapisnik napisala.

Zbog svega se od  2008 lijecim od panicnih napada i anksioznosti sto sam takoder navela i jos sam na terapiji.

Svekrva (bivsa) mi ogranicava kretanje i boravak na dvoristu unatoc suglasnosti pa me sve skupa jako ugrozava.Osjecam se prevarena i izigrana.

Ako dobijem negativan odgovor da li se mogu komu žaliti?Postoji li visa institucija?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako vam prijavu odbace, jedino što vam preostaje (u kaznenopravnom pogledu) jeste da preuzmete kazneni progon. Plus što će se ovdje postaviti i pitanje zastare (2002. - danas).

U obveznompravnom pogledu, nastupila je zastara za ikakvo potraživanje, a stvarnopravni aspekt priče je vrlo, vrlo dvojben.

Po mom mišljenju, niste u dobrom položaju, no nadam se da griješim.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na informacijama ,meni izgleda jednostavno a zapravo je jako komplicirano ali sad bih to pokusala rjesiti da mogu pokrenuti diobu s bivsem muzem.

A po kojoj osnovi bi temeljila kazneni progon i prema kome?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Drago mi je da postoji ovaj forum i da nam pomazete savjetima o hvala Vam na tomu.

U jako sam teskom polozaju  i sve skupa djeluje na moje zdravlje pa sam od 2008. na psihijatrijskoj terapiji s dijagnozom panični poremečaji i anksioznost.

Bivša svekrva me uhodi i prati moje kretanje i stalno gunđa nesto protiv mene.U suglasnosti za gradnju kuce je takoder navedeno da mozemo koristiti parcelu za uobicajeno kretanje i odlaganje stvari a ja oko svoje kuće imam oko 80 cm ploca  i ako nesto tu stavim ne bude to dirala (recimo sušaru za veša)li ako nesto stavim na travu ,ona to odmah stavi na moju terasu da ne bude na njenom zemljistu.Bicikl sam ostavila vani a ona ga odnesla na moj tavan.stvari koje ostavim kao dva neispravna bicikla i pseca kucica netragom su nestali.

Da li to ona smije raditi?

Moje posjetitelje prati i kriči na njih da je to njezino dvoriste i da ne mogu ulaziti.

Da li mogu što poduzeti po pitanju toga.?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost, sve dok se ne razriješi ova pravna zavrzlama u kojoj se nalazite, policija neće reagirati (osim jasno, ako bi se nekome prijetilo ili ga fizički napadalo).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala Vam zaista na trudu. Čekat ću rješenje za kaznenu prijavu pa ću nastaviti progon.

Dali Državno odvjetništvo ima rok za obradu kaznene prijave i donošenje rješenja?

U slučaju odbijanja prijave koji je postupak za kazneni progon?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×