Jump to content

Odjava prijamnika nakon smrti obveznika plaćanja


NutCoco

Preporučene objave

Majka želi odjaviti pretplatu koja stiže na pokojnog oca i koju je do sada redovito plaćala nakon njegove smrti. Više od godinu dana.

Kada je inkasator prvi put došao i tražio podatke otac je dao podatke vlasnika kuće, ali je inkasator inzistirao i na očevim podacima (iako je otac govorio da se radi o jednoj kući) jer na ulazu u dvorište postoje dva zvona s dva različita prezimena, jedno vlasnika, drugo mojih roditelja. Od tada stižu dvije pretplate.
Roditelji, tj. sada samo majka, živi u manjem dijelu kuće, jedna manja etaža. U ostatku kuće žive vlasnici, tri veće etaže. Ne radi se o dvije zasebne stambene jedinice s odvojenim ulazima. Sve je povezano unutra, zajednički ulazi.
U tom dijelu umjesto moje majke mogao bi živjeti maloljetni sin vlasnika i imati zasebno zvono na koje bi zvonili njegovi prijatelji kada dolaze da ne smetaju vlasnicima.

Treba li i tko potpisati zahtjev za odjavu prijamnika u slučaju smrti obveznika plaćanja? Iznad crte piše "DAVATELJ IZJAVE (obveznik plaćanja mjesečne pristojbe)". Otac je bio obveznik plaćanja, očito ne može potpisati.
Ako potpiše majka, mogli bi inzistirati da ona sada posjeduje tv aparat i pozivati se na dva zvona, dva stana.
Ako potpiše vlasnik kuće koji plaća pretplatu na svoje ime, nije li to u suprotnosti s dijelom "izjavljujem .... da nemam u vlasništvu ...." kada ima i plaća pretplatu.

I što nakon odjave, kada dođe neki novi utjerivač pretplate? Što da kažem majci i spremačici, jer su njih dvije najvjerojatniji kandidati za susret, a ne vlasnici, kako da postupe?

uređeno: od NutCoco
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolja opcija bi bila da majka izvede promjenu podataka sa oca na sebe, jer evo jedne iz vlastitog iskustva: plaćali smo pretplatu u stanu, a onda smo se preselili u kuću koju smo kupili. Bivši vlasnici su odjavili prijemnik, a mi smo zaboravili dojaviti promjenu adrese. Pola godine nakon useljenja, sjećam se jer je bio moj rođendan, očekivali smo goste, u jeku priprema, evo inkasatora na vratima, ima podatak da na tu kuću nije prijavljena RTV pretplata. Uvalio se na pola sata dok je ispunio podatke o promjeni.

Pošto ne možete garantirati da majka neće otvoriti vrata gospodinu koji naiđe, to je prijedlog koji mislim da će je koštati najmanje bruke. A ako ipak ustrajete kod toga, nije bitno tko će potpisati odjavu prijemnika, neka to učini majka (ona bi mogla stanovati i u domu ili negdje, ne mora uopće biti na toj adresi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija