Jump to content

ZAKON O NABAVI I POSJEDOVANJU ORUŽJA GRAĐANA


Yota1831

Preporučene objave

Pozdrav svima

Imam nedoumica oko novog Zakona o oružju, točnije članak 11., točka 2., podtočka 4. :"(2) Opći uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi su: ... 4. da nije u Republici Hrvatskoj pravomoćno kažnjena i da protiv nje nije pokrenut postupak za prekršaje s elementima nasilja, posebice za prekršaje protiv javnog reda i mira, javnog okupljanja, nereda na sportskim natjecanjima, prekršaje zbog nasilja u obitelji, zbog zlouporabe droga, oružja ili eksplozivnih tvari, prekršaje u području lovstva odnosno za istovjetno djelo u državi čiji je državljanin ili u kojoj ima prebivalište ili boravište, te da joj nije izrečena zaštitna mjera radi navedenih prekršaja".

Stvar je u tome da sam prošle godine pao s astronomskom količinom marihuane (0.3 grama), za što je protiv mene bio podignut prekršajni nalog(ili prijava?), bio sam na sudu, platio kaznu i to je bio kraj.

Zanima me ako bi mi netko bolje upućen mogao reći da li me ovaj dio zakona diskvalificira kao mogućeg (legalnog) vlasnika oružja B kategorije? Sve ostale uvjete tj. podtočke trenutačno zadovoljavam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija