Jump to content
Yota1831

ZAKON O NABAVI I POSJEDOVANJU ORUŽJA GRAĐANA

Preporučene objave

Pozdrav svima

Imam nedoumica oko novog Zakona o oružju, točnije članak 11., točka 2., podtočka 4. :"(2) Opći uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi su: ... 4. da nije u Republici Hrvatskoj pravomoćno kažnjena i da protiv nje nije pokrenut postupak za prekršaje s elementima nasilja, posebice za prekršaje protiv javnog reda i mira, javnog okupljanja, nereda na sportskim natjecanjima, prekršaje zbog nasilja u obitelji, zbog zlouporabe droga, oružja ili eksplozivnih tvari, prekršaje u području lovstva odnosno za istovjetno djelo u državi čiji je državljanin ili u kojoj ima prebivalište ili boravište, te da joj nije izrečena zaštitna mjera radi navedenih prekršaja".

Stvar je u tome da sam prošle godine pao s astronomskom količinom marihuane (0.3 grama), za što je protiv mene bio podignut prekršajni nalog(ili prijava?), bio sam na sudu, platio kaznu i to je bio kraj.

Zanima me ako bi mi netko bolje upućen mogao reći da li me ovaj dio zakona diskvalificira kao mogućeg (legalnog) vlasnika oružja B kategorije? Sve ostale uvjete tj. podtočke trenutačno zadovoljavam.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×