Jump to content
pero_zg

uzdrzavanje roditelja

Preporučene objave

pozdrav,

majka ima nas troje djece. ima mirovinu i trenutno živi s jednim sinom, odnosno mojim bratom u njegovom stanu.

prije 10 godina ja sam kupio njen stan po realnoj tržišnoj cijeni i sve je dokumentirano isplaćeno. majka je te novce dala bratu koji je kupio stan u kojem sada žive njih dvoje na svoje ime. vjerojatno da izbjegnu plaćanje poreza za prvu nekretninu.

Lako je dokazivo da on nije imao sredstva za kupovinu stana jer je imao 20ak godina i bez prihoda, te je taj stan kupljen iz novaca koji sam joj isplatio iz kredita za kupovinu starog stana od nje. ja sam zadnjih 10 godina još dodatno plaćao njezin dug iako nismo u dobrim odnosima radi sramote i okoline u kojoj živimo.

ona konstantno terorizira moju obitelj i ne dozvoli nam normalan život, te mi je ugrožen i brak jer mi supruga nije dužna to trpiti.

zanima me da li ona može tražiti financijsko uzdržavanje od mene i sestre  iako ima mirovinu i ako je svu imovinu tj. novce od stana dala bratu za kupovinu njegovog stana i na taj način mene i sestru praktički ostavila bez nasljedstva? dodajem da sam plaćao dugove, dokazivo, s svog računa dodatno zadnjih 10 godina iako nismo u kontaktu, osim u vrijeme kada nas "terorizra" ispadima.

da li brat s kojim živi ima veće obaveze za uzdržavanje jer su isto kućanostvo i jer je evidentno da je ona prikriveni vlasnik stana u kojem oboje žive?

jer to nam lići na to da je brat dobio stan radi toga što ju uzdržava i taj dio je u redu, a želili bi od mene i sestre dodatno uzimati novce.

oni nisu sklopili nikakav ugovor o uzdržavanju.

 

hvala

lp

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Djeca su dužna uzdržavati roditelje ako su oni nesposobni da se sami uzdržavaju i nemaju imovine iz koje bi osigurali svoje uzdržavanje, time da se dijete toga može osloboditi ako ga roditelj nije uzdržavao onda kad je trebao.

Razvidno je da majka ima mirovinu iz koje se može uzdržavati, te je osigurala i uzdržavanje od brata kojemu je zauzvrat dala stan, tako da mislim da niste dužni plaćati njezine dugove po zakonu, osim ako ne osjećate moralnu obvezu to činiti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×