Jump to content

prodaja na biciklu


marko.01

Preporučene objave

Pozdrav. Planiram prodavati kavu na biciklu (https://coffee-bike.com/) te me zanima koje dozvole moram dobiti za obavljanje posla. U zakonu o trgovini se nigdje ne spominje bicikl, te pretpotavljam da bi se to moglo svrstati u pokretnu prodaju za koju sam jedino pronašao:  "Prodaja robe na način iz stavka 1. podstavka 5. ovoga članka (pokretna prodaja), može se obavljati samo uz uvjete propisane odlukom predstavničkog tijela grada ili općine na čijem području se pokretna prodaja obavlja". Je su li potrebne neke dodatne dozvole te minimalni tehnički uvjeti?

Unaprijed hvala

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene ovo podsjeća na ugostiteljstvo, a ne na trgovinu. Možda:

6. Objekt jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama) – ugostiteljski objekt u kojem se mogu pripremati i usluživati slijedeća jednostavna jela: hot dog, hrenovke, kobasice, palačinke i slična jela, napici, usluživati jednostavna jela u konfekcioniranom stanju te pića i sladoled. (2) U objektima jednostavnih usluga mogu se pripremati i usluživati vrste i količine jednostavnih jela, pića, napitaka, te sladoleda za čiju pripremu i usluživanje objekt ispunjava propisane minimalne uvjete, razmjerno veličini prostora objekta. (3) U objektima jednostavnih usluga usluživanje se u pravilu vrši kroz otvor za usluživanje radi konzumiranja u hodu ili na drugom mjestu. (4) Ugostiteljski objekti iz stavka 1. točke 1., 2. i 3. ovoga članka mogu biti opremljeni samo s visokim stolovima bez stolaca, a ugostiteljski objekti iz stavka 1. točke 5. i 6. ne mogu imati stolove i stolce. (5) Iznimno od stavka 4. ovoga članka, ugostiteljski objekti iz stavka 1. točke 1., 2. i 3. ovoga članka koji se nalaze izvan naseljenih područja naselja čiju lokaciju određuje predstavničko tijelo odlukom iz članka 8. stavka 6. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, mogu biti opremljeni visokim stolovima sa stolcima te s niskim stolovima i stolcima ili klupama i sl. (6) U objektima jednostavnih usluga jela i pića uslužuju se s priborom za jednokratnu uporabu.

Objekt jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama) Članak 34. Objekt jednostavnih usluga na kolicima mora imati radnu površinu od nehrđajućeg materijala koji se lako čisti i pere veličine dovoljne za vrste i količinu jela koja se uslužuju, odgovarajući termički blok i odgovarajući rashladni uređaj, spremnik s dovoljno zdravstveno ispravne vode za piće, te koš za otpatke s poklopcem za nožno otvaranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija