Jump to content
ljuboskica

Ranije pustanje iz kaznionice

Preporučene objave

Poštovani,

molim vas dali netko ima informaciju dali upravitelj kaznionice može ranije pustit osobu koja izvršava kaznu zatvora?

Ne mislim na uvjet koji može dati vjeće sudaca (3 sudca) ili sudac pojedinac nego da odluku upravitelja da pusti zatvorenika. Po starom zakonu je upravitelj mogao dati do 90 dana; dali toga još ima?

Suprug je osuđen na djelomično uvjetovanu kaznu zatvora (8 mj zatvora i 12 mj uvjeta) pa uvjet ne može dobit.

 

Veliko hvala!

Uređeno od ljuboskica

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mogućnost tzv. malog uvjetnog otpusta, koji je bio dispozicija upravitelja zatvora/kaznionice, ukinuta je izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju kazne zatvora iz svibnja 2013.

Čak i da je ta opcija ostala, kako sami kažete, budući vam je suprugu izrečena tzv. djelomična uvjetna osuda, kod nje je mogućnost uvjetnog otpusta zakonom isključena pa ionako ne bi imala primjene.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio dalmacijaumomoku
   Poštovani,
   Molim za savjet. Sinoć sam utvrdio da je u mom spremištu (drvarnici, šupi) nastala šteta, uzrokovana najvjerojatnije puknućem neke vodovodne instalacije u zgradi.
   Spremište se nalazi u prizemlju zgrade, a po pitanju vlasništva se vodi kao zajednički prostor zgrade, koji je prema dogovoru podijeljen među stanarima i svak koristi svoj.
   Obzirom da se ovdje radi između ostalog i o šteti na pokretnoj imovini koja je bila uskladištena u spremištu, zanima me tko snosi odgovornost za ovakvu štetu?
   Meni se čini logično da je odgovoran upravitelj zgrade, odnosno društvo koje upravlja pričuvom. Isti ugovara osiguranje, pa ako polica pokriva tu vrstu štete onda odgovornost preuzima osiguranje; ako polica ne pokriva takvu štetu, znači da je upravitelj svjesno preuzeo rizik na sebe ne ugovorivši policu koja pokriva i tu štetu?
  • objavio hotsangria
   Poštovani, imam jedan dosta zanimljivi slučaj u zgradi...
   Što napraviti ili bolje reći kome prijaviti upravitelja koji otvoreno podržava bespravnu gradnju?
   U više navrata upravitelja sam pismeno upozorio na bespravnu gradnju u režiji jednog susjeda koji radi što ga je volja, pregrađuje zajedničke prostore u zgradi, devastira okućnicu - sve bez suglasnosti.
   Pazite sad ovo, upravitelj od mene traži da potpišem nekakav ugovor u kojem ja dopuštam sve te radove. Dva puta sam u pismenom obliku izjavio da NEĆU dati suglasnost, no evo, upravitelj me to traži i po treći put.
   Dakle, upravitelj praktički radi protiv mene, odn. ne zastupa moje interese.
   Hvala vam unaprijed.
    
  • objavio 0509jelena
   Dobar dan, 
   ako netko zna, može li mi opisati kakva je situacija u kaznionici u Valturi. Zanima me koliko zatvorenik moze telefonirati (u Remetincu je imao 10-15 min tjedno)? Kada ostvaruje prvu pogodnost izlaska na vikend? Koje su ostale pogodnosti koje odmah moze koristiti? Cura sam mu, kada i kako bih mogla dobiti dozvolu za posjetu? Koliko dugo se mogu zadrzati u posjeti? Je li dozvoljeno slati pakete sa hranom?  Kao sto vidite, svaka informacija je dobrodosla. Hvala
  • objavio ljuboskica
   Pozdrav svima! Molim sve koji znaju za pomoć. Osoba je bila u centru za dijagnostiku u remetincu te je prebačena u kaznionicu u požegu na izvršavanje kazne. Zanima me da li postoji žalba na Rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora? Da li postoji ikakva mogućnost da se prebaci u neku drugu kaznionicu? Hvala unaprijed.
 • Online korisnici×