Jump to content
Ana17879

Zahtjev za prestanak placanja uzdrzavanja

Preporučene objave

Postovanje, zanima me sto napisati u zahtijevu za prestanak uzdrzavanja, ako mi tko moze pomoci. Nakon razvoda djeca su ostala zivjeti samnom, tada u dobi od 3 i 5 gd, a ocu je odredeno placanje uzdrzavanja u iznosu od 30% primanja. Medutim on nije placao te sam napravila ovrhu. Tu se nakupilo dosta duga te mu sad ovrsuju 50%, 30% za redovno i 20% za dug. E sad, starije dijete koje ce ove gd imati 18 ce preci zivjet kod oca radi vanrednog skolovanja i posla (mladje ostaje samnom) te bi ja napravila zahtijev za prestanak placanja redovnog uzdrzavanja jer ce svako brinuti o jednom, ali s obzirom da ima duga, da dug otplati do kraja. Da li je tako nesto moguce? Kako to funkcionira i sto mi je ciniti?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 5 sati , Ana17879 je napisao:

 E sad, starije dijete koje ce ove gd imati 18 ce preci zivjet kod oca radi vanrednog skolovanja i posla (mladje ostaje samnom) te bi ja napravila zahtijev za prestanak placanja redovnog uzdrzavanja jer ce svako brinuti o jednom, ali s obzirom da ima duga, da dug otplati do kraja. Da li je tako nesto moguce? Kako to funkcionira i sto mi je ciniti?

To bi trebali pokrenuti postupak radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi, te tražiti da se poništi sadašnja (važeća) odluka i donese nova po kojoj bi svako dijete bilo dodijeljeno na skrb jednom roditelju, te da Vas se, ubuduće, obadvoje oslobodi daljnjeg plaćanja uzdržavanja za djecu, tj. da se donese odluka po kojoj će svaki roditelj i novčano uzdržavati dijete koje živi sa njim, bez obveze drugog roditelja...

Po donošenju takve odluke, trebali bi u FINI povući zahtjev za naplatu budućih obroka uzdržavanja, dok bi za dug ostao..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×