Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

lolas

Zajednicki zid, susjedova kuca se rusi

Preporučene objave

Pozdrav svima!

imam sljedecu  situaciju : imam kucu koja se s jedne strane veze za susjedovu kucu ( Istra), te imaju jedan zajednicki zid. 

Susjeda nema, zivi negdje vani, a kuca je naravno stara kamena i oronula. 

Prosli tjedan se krov njegove kuce kompletno urusio , sreca zasad nije povuklo moju kucu i krov, ali je naravno taj zajednicki zid sada ostecen i nece trebati dugo da kisa ispere zemlju kojom su kuce zidane i da dovede u pitanje i moj krov i stabilnost kuce. 

Susjedu sam slaal poruku, da sta misli poduzeti po tom pitanju, on veli da mu je zao, da nema fin. sredstava da sanira kucu i to je to. 

 

Koja su moja legalna prava  odnosno mogucnosti da zastitim svoju imovinu ?

Unaprijed hvala na pomoci !

 

p.s. ispricavam se sto nemam kvacice na slovima, pisem sa tudeg kompa i nemam hrvatsku tipkovnicu :) 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi možete temeljem odredbi Zakona o vlasništvu i odredbama Zakona o obveznim odnosima sanirati štetu temeljem odredbi o poslovodstvu bez naloga radi sprječavanja veće štete (pa čak i na njegovoj zemlji), te tražiti od susjeda da Vam naknadi učinjeno ulaganje. Nažalost, pošto Vam je on već rekao da nema financijskih sredstava, bojim se da se od njega nećete moći naplatiti. Ali ako prijeti stabilnosti Vaše kuće, bojim se da nemate izbora. Dakle, možete ući u njegovo ako ćete time spriječiti veću štetu. Samo, za svaki slučaj, prije svega barem fotografijama dokumentirajte postojeće stanje, a još bolje ako ćete provesti postupak osiguranja dokaza, gdje će se na sudu prihvatljiv način dokumentirati stanje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×