Jump to content

Minimalna sirina pristupnog i pozarnog puta


MatejL

Preporučene objave

Postovani,

imam sljedeci problem. Htio bi kupiti jedan dio gradske zemlje, odmah uz moju parcelu, kako bi dobio dovoljno mjesta za parking. Ta gradska parcela je oko 1500m2, ali meni treba samo jedan manji dio, tj. oko 40-50m2. 

E sad dolazi problem. Rekli su mi da ako je ta parcela urbanizirana, da se nece moci kupit jer taj dio koji bi kupio sluzi kao prilaz toj parceli. Problem je u tome sto od moje međe do potpornog zida od susjeda (izmedu nas je ta gradska zemlja) ima na najuzem dijelu oko 150cm. Dali je to pravno dovoljno da bi netko mogao smatrati da bi to mogao bit pristup toj parceli? Pristup toj parecli je moguc na drugim mjestima pa se nadam da ce prihvatit to i odobrit ovu prodaju zemlje, jer ako ne odobre, ne mogu dogradivat kucu, a bez tog nema ni smisla da ostajem u hr.

Jos su mi zadnji put kad sam pitao spominjali pozarni put, ali ista prica kao i sa ovim. Ja ako sparkiram auto na svoju zemlju, di inace i parkiram, tuda ne moze proci jos jedan auto a kamol vatrogasna kola, a i teren je zaraslo brdo i kamen tako da sumnjam da bi uopce to proslo, kad bi i bas moralo. Nije nikad u zadnjih 35 godina otkad smo tu pa si mislim da bi to trebalo bit manje vazno od kljuca u bravu u dvije kuce i put normalnog svijeta..

Unaprijed hvala na savjetima i informacijama!!

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, MatejL je napisao:

Dali je to pravno dovoljno da bi netko mogao smatrati da bi to mogao bit pristup toj parceli?

Vjerovatno ne jer je to propisano odredbama za provođenje prostornog plana gdje je u večini naveden minimalna širina od 3m. No, kako u nekima postoji i odredba "iznimno" gdje se kaže gdje je zatečenim građevinama definiran put, on može ostati kakav je zatečen pa i uži od 3 m.

Dakle, valjalo bi proučiti odredbe PP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija