Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Ukrotitelj16

Maloljetniku pronađeno 5.30 grama marihuane

Preporučene objave

Bok, u petak sam išao na izlet sa školom, polazak je bio u ponoć, a odlučio sam ići s 2 prijatelja na kavu prije(jedan je vozač i išli smo autom) i tako simtetamte, kod škole je malo uža cesta ali se dva auta mogu mimoići (ograničenje 40 vjv) i ima zavoj, prijatelj je dao malo više gasa i skoro se zaletio u policiju, naravno nakon čega su oni čim su se okrenuli upalili rotirku i zaustavili nas. Tražili su dokumente i započeli s pretresom, prvo vozač pa suvozač i onda ja (meni je trava bila u ali foliji u torbi sa robom za izlet koju smo nas 6 iz razreda dali novce i kupili, koja je bila u bunkeru). Stvar je u tome što sam imao rolicu i rizle u džepu od jakne i kada su to vidjeli krenuli su biti sve agresivniji i cijelog su me pregledali, nakon 15ak min pregledavanja  našli  su je. Odveli su me u stanicu zvali roditelje, dali su mi papir o privremenom oduzimanju predmeta, i obavijest o počinjenom prekršaju. Roditelji su došli u stanicu, potpisali papire, meni je vraćena osobna i stigao sam na izlet. Moje pitanje je kako će sada cijeli postupak izgledati(kakva će biti kazna, cijela procedura, hoću li dobiti dosije, hoće li to biti vidljivo kada ću se za 10god ići zapošljavati, trenutno imam 16 i koliko će sve to trajati.)

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imaš na ovom linku sličnu temu, pa baci pogled.

Dobit ćeš neku od odgojnih mjera, a neće ti biti prepreka zaposlenju (ako se neće ponavljati i ako se neće raditi o radnom mjestu za koje je potrebna sigurnosna provjera).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

A koliko bi to sve trebalo trajati? Znači neću biti poslan na liječenje i testiranja kako su mi rekli u postaji? I kako će odprilike izgledati taj cijeli sudski postupak?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jedna od odgojnih mjera je liječenje, tako da je i to moguće.

Postupak može trajati i više mjeseci, a prvo ćete ići u centar za socijalnu skrb, jer će njihovo mišljenje biti najbitnije kod određivanja sankcije (dobit ćete poziv, tvoj skrbnik i ti). Onda ćete ići na sud (isto ćete dobiti poziv), gdje ćete razgovarati sa sutkinjom/sucem (ništa opako i apstraktno) i gdje će ti odrediti sankciju. Uglavnom, ništa strašno.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

A što bi bilo najbolje reći sucu kada pita od kud mi tih 5g? Pošto iskreno ni ja ne znam od kud je došlo, na meni je pao red da nosim i spletom veoma cudnih okolnosti se sve ovo desilo, jel bi bilo pametno uopće spominjati imena prijatelja koji su u ovome? Ne zelim jos i njihove zivote zakomplicirati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×