Jump to content

Ostecenik


Tidi

Preporučene objave

Pozdrav.. Molila bih ako mozete, da me informirate ,da li ja kao ostecenik u kaznenom postupku moram biti prisutna u sudskom postupku koji se pokrenuo protiv doticne osobe.  Radi se o kazenom djelu cl .177. stavka 2 . ; cl.139.stavka 2.  Kazeni postupak je pokrenulo drzavno odvjetnistvo.

 

U pozivu pise samo poziv osteceniku 

Dalje pise : pozivate se kao ostecenik na raspravu u girnjem kaznenom predmetu kod ovog suda na dan------------ sudnica broj ----. 

Mene uglavnom zanima da li se ja moram odazvati ,tj da li sam ja obavezna  doci ?

 

Hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam da li sam pozvana kao svjedok. To nigdje ne pise. U prilogu sam stavila sliku poziva pa bih vas molila da pogledate i napisete da li se radi o svjedocenju ili ne. Ja se ne razumjem,ali vec sam bila par puta davala iskaz u policiji,i dva puta u drzavnom odvjetnistvu. Znam da je ovo drugo i da se radi sada o sudjenju,ali ipak da imate uvid u situaciju.BeautyPlus_20190415235529649_save.thumb.jpg.78c006af31cb95511d12acba37362d49.jpg

 

Takodjer me zanima sto moze biti ako ne odem,koje su posljedice ako ih ima,u pozivu ne pise  ? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na kaznena djela, ne vjerujem da bi DO odustao od progona u ovoj fazi, ali nije strogo moja domena, tako da ti ne bih htio krivo reći.

Da ne čekaš odgovor, s obzirom da ti je hitno, kontaktiraj Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima. Na linku imaš broj telefona, možeš pitati i anonimno, a znat će ti objasniti sve što te zanima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po prethodnom zapisniku ćete vidjeti jeste li pozvani kao svjedok (ili možete nazvati raspravnog suca pa ga pitati jeste li pozvani kao svjedok), a ako niste pozvani kao svjedok, ne morate osobno dolaziti, samo će se konstatirati da ste uredno pozvani. Raspravnom sucu također možete objasniti da nećete moći dolaziti, ispričati se, i reći da ostajete kod imovinskopravnog zahtjeva ako ste ga postavili, odnosno ako je bilo imovinske štete, i to je to. Ali svakako i nadalje uredno primajte pozive.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija