Jump to content
Tidi

Ostecenik

Preporučene objave

Pozdrav.. Molila bih ako mozete, da me informirate ,da li ja kao ostecenik u kaznenom postupku moram biti prisutna u sudskom postupku koji se pokrenuo protiv doticne osobe.  Radi se o kazenom djelu cl .177. stavka 2 . ; cl.139.stavka 2.  Kazeni postupak je pokrenulo drzavno odvjetnistvo.

 

U pozivu pise samo poziv osteceniku 

Dalje pise : pozivate se kao ostecenik na raspravu u girnjem kaznenom predmetu kod ovog suda na dan------------ sudnica broj ----. 

Mene uglavnom zanima da li se ja moram odazvati ,tj da li sam ja obavezna  doci ?

 

Hvala puno

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da, moraš doći, a imaš u pozivu upozorenje što može biti ako ne dođeš.

Ako ti je problem doći i svjedočiti, možeš oprije toga kontaktirati službu suda za pomoć svjedocima, pa će ti oni sve detaljno objasniti i pomoći ti da iskoristiš sva prava koja imaš.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne znam da li sam pozvana kao svjedok. To nigdje ne pise. U prilogu sam stavila sliku poziva pa bih vas molila da pogledate i napisete da li se radi o svjedocenju ili ne. Ja se ne razumjem,ali vec sam bila par puta davala iskaz u policiji,i dva puta u drzavnom odvjetnistvu. Znam da je ovo drugo i da se radi sada o sudjenju,ali ipak da imate uvid u situaciju.BeautyPlus_20190415235529649_save.thumb.jpg.78c006af31cb95511d12acba37362d49.jpg

 

Takodjer me zanima sto moze biti ako ne odem,koje su posljedice ako ih ima,u pozivu ne pise  ? Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

S obzirom na kaznena djela, ne vjerujem da bi DO odustao od progona u ovoj fazi, ali nije strogo moja domena, tako da ti ne bih htio krivo reći.

Da ne čekaš odgovor, s obzirom da ti je hitno, kontaktiraj Udrugu za podršku žrtvama i svjedocima. Na linku imaš broj telefona, možeš pitati i anonimno, a znat će ti objasniti sve što te zanima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po prethodnom zapisniku ćete vidjeti jeste li pozvani kao svjedok (ili možete nazvati raspravnog suca pa ga pitati jeste li pozvani kao svjedok), a ako niste pozvani kao svjedok, ne morate osobno dolaziti, samo će se konstatirati da ste uredno pozvani. Raspravnom sucu također možete objasniti da nećete moći dolaziti, ispričati se, i reći da ostajete kod imovinskopravnog zahtjeva ako ste ga postavili, odnosno ako je bilo imovinske štete, i to je to. Ali svakako i nadalje uredno primajte pozive.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na odgovorima i pomoci. Zvala sam sudca pa mi je rekao da bolje da dodjem jer se radi o citanju vezano za djete pa im treba dozvola i moje prisustvo . Tako da cu ipak otici. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×