Jump to content
lansta

Popis dolaznih poziva

Preporučene objave

Zbog svojedobnog primanja svakakvih dolaznih poziva u svrhu maltretiranja, zatrazila sam teleoperatera ispis dolaznih poziva, medutim tvrdi se da jedino sto mogu poslati su odlazni pozivi. Prije nekoliko godina od istog operatera sam dobivala popis dolaznih poziva. Na koji nacin se isto moze sada dobiti. Tvrde da je ta opcija ne postoji, sto nije istina upravo zbog istog popisa koji je bio raspoloziv prije nekoliko godina. Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ja se sjećam da se to moglo dobiti na zahtjev korisnika broja, no prije nekih 10-ak godina (možda i više). Onda su teleoperateri promijenili praksu i sada vrijedi ovo što Rubyca piše.

No, ukoliko je broj pozivatelja sakriven (private number), taj podatak teleoperateri ni ranije nisu davali (osim sudu).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Oprostite, opisati ću Vam svoj slučaj iz kojeg se mogu izvući odgovori na naprijed postavljena pitanja i riješiti "nedoumice':

Nedavno sam bio uznemiravan skrivenim brojem (private number) i to tijekom dužeg vremenskog perioda (oko godinu dana),

Naravno, od teleoperatera sam zatražio ispis dolaznih poziva, ali sam dobio negativni odgovor uz obrazloženje da isto dostavljaju samo policiji i to za vremenski period od godinu dana unatrag, dok za potrebe suda, (po nalogu suda) za vramenski period od najduže tri godine unatrag,

Pošto su se pozivi skrivenim brojem nastavili, u nadležnoj PP-i sam bio prisiljen podnijeti kaznenu prijavu protiv NN počinitelja radi KD nametljivog ponašanja (čl. 140. st. 1.) KZ RH...

Nakon izvjesnog vremena (oko tri mjeseca kasnije) bio sam pozvan u PP gdje mi je rečeno da su od mog teleoperatera zatražili i dobili ispis svih dolaznih poziva  prema mom broju i to unatrag godinu dana, te da im je jedan broj, a koji me pozivao oko 70-ak puta u tih godinu dana u različitim vremenima, pa i tijekom noćnih sati, za vrijeme noćnog odmora, sumnjiv..

Taj broj je meni bio nepoznat i niti jedan "otvoreni" poziv nisam imao sa tog broja, tako da se usporedilo vrijeme poziva upućenih sa tog broja prema mom broju sa vremenima kada su meni bili upućeni pozivi skrivenim brojem, koje sam, na sreću, memorirao i utvrdilo se da se vremena poklapaju i da sam baš sa tog broja bio pozivan i uznemiravan, dalje je sve išlo svojim tijekom..

Od strane mog operatera mi je tada bilo rečeno da se dolazni pozivi na traženje policije ili DO mogu izlistati unatrag najduže godinu dana, dok se na traženje suda (po sudskom nalogu) može izvršiti izlistaj dolaznih poziva unatrag, najduže, tri godine, što se pokazalo točnim..

Ako sam opisom svog, konkretnog, slučaja barem malo pomogao nekome, biti će mi drago..

Uređeno od Željac047

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×