Jump to content

Popis dolaznih poziva


lansta

Preporučene objave

Zbog svojedobnog primanja svakakvih dolaznih poziva u svrhu maltretiranja, zatrazila sam teleoperatera ispis dolaznih poziva, medutim tvrdi se da jedino sto mogu poslati su odlazni pozivi. Prije nekoliko godina od istog operatera sam dobivala popis dolaznih poziva. Na koji nacin se isto moze sada dobiti. Tvrde da je ta opcija ne postoji, sto nije istina upravo zbog istog popisa koji je bio raspoloziv prije nekoliko godina. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se sjećam da se to moglo dobiti na zahtjev korisnika broja, no prije nekih 10-ak godina (možda i više). Onda su teleoperateri promijenili praksu i sada vrijedi ovo što Rubyca piše.

No, ukoliko je broj pozivatelja sakriven (private number), taj podatak teleoperateri ni ranije nisu davali (osim sudu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite, opisati ću Vam svoj slučaj iz kojeg se mogu izvući odgovori na naprijed postavljena pitanja i riješiti "nedoumice':

Nedavno sam bio uznemiravan skrivenim brojem (private number) i to tijekom dužeg vremenskog perioda (oko godinu dana),

Naravno, od teleoperatera sam zatražio ispis dolaznih poziva, ali sam dobio negativni odgovor uz obrazloženje da isto dostavljaju samo policiji i to za vremenski period od godinu dana unatrag, dok za potrebe suda, (po nalogu suda) za vramenski period od najduže tri godine unatrag,

Pošto su se pozivi skrivenim brojem nastavili, u nadležnoj PP-i sam bio prisiljen podnijeti kaznenu prijavu protiv NN počinitelja radi KD nametljivog ponašanja (čl. 140. st. 1.) KZ RH...

Nakon izvjesnog vremena (oko tri mjeseca kasnije) bio sam pozvan u PP gdje mi je rečeno da su od mog teleoperatera zatražili i dobili ispis svih dolaznih poziva  prema mom broju i to unatrag godinu dana, te da im je jedan broj, a koji me pozivao oko 70-ak puta u tih godinu dana u različitim vremenima, pa i tijekom noćnih sati, za vrijeme noćnog odmora, sumnjiv..

Taj broj je meni bio nepoznat i niti jedan "otvoreni" poziv nisam imao sa tog broja, tako da se usporedilo vrijeme poziva upućenih sa tog broja prema mom broju sa vremenima kada su meni bili upućeni pozivi skrivenim brojem, koje sam, na sreću, memorirao i utvrdilo se da se vremena poklapaju i da sam baš sa tog broja bio pozivan i uznemiravan, dalje je sve išlo svojim tijekom..

Od strane mog operatera mi je tada bilo rečeno da se dolazni pozivi na traženje policije ili DO mogu izlistati unatrag najduže godinu dana, dok se na traženje suda (po sudskom nalogu) može izvršiti izlistaj dolaznih poziva unatrag, najduže, tri godine, što se pokazalo točnim..

Ako sam opisom svog, konkretnog, slučaja barem malo pomogao nekome, biti će mi drago..

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija