Jump to content
Corrado

Prekid postupka zbog cekanja revizijena

Preporučene objave

Postovani, 

ja sam suvlasnik nekretnine i tuzen sam u imovinsko-pravnom sporu. Drugi suvlasnik je tuzen pred pred 20 god i taj spor je okoncan pravomocnom presudom zupanijskog suda nako 20 godina sudovanja. Sada sam  tuzen ja kao suvlasnik nekretnine sa indenticnim tuzbenim zahtjevom u kojem tuzitelj nije uspio u cijelosti i moji postupak je tek poceo pred opcinskim sudom, medjutim tuzitelj vec trazi prekid dok se ne rjesi njegov zahtjev za reviziju pred Vrhovnim Sudom. 

Imajuci u vidu da je presuda zupanijskog suda pravomocna i reviziona odluka bi mogla jedino ukinuti presudu te istu vratiti na ponovno sudjenje, moji bi se spor rijesio tek za cca 20+ godina.

Tuzitelju ocito nije do sudovanja vec samo do nabijanja troskova i odugovlacenja postupka.  

Ima li ovaj zahtjev tuzitelja  temelja u sudskoj praksi. Osobno smatram da bi takvim sudovanjem moji spor bio rjesen za cca 20 godina.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi sa svoje strane tražite da se odbije tužiteljev zahtjev za prekid, nego da on povuče svoju tužbu i ponovno je podnese kad dobije revizijsku odluku, jer i Vi imate pravo da sud u razumnom roku odluči o Vašim pravima i obvezama.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×