Jump to content
Vanja B.

ZAPOŠLJAVANJE STRANACA

Preporučene objave

hvala mnogo, MENE USTVARI NAJVAŽNIJE I NAJBITNIJE INTERESUJE : Koliko vremena mora ili treba ili NE MORA PROĆI između prve i druge prijave,pogotovo ako je prvi poslodavac započeo proceduru prijvljivanja i potpisan je ugovor o radu,a nakon 11 dana rada poslodavac odlučuje radniku iz BiH dati sporazumni otkaz jer kao nije zadovoljio na probnom radu?????????????   

Jer ovo se dešava upravo.........  .... .. .. .... Radnika u mup za dozvolu boravka i rada prijavljuje novi (drugi po redu) poslodavac i predaje dokumente, zatim stranac dolazi da potpiše dozvolu i da preuzme primjerak prijave i sa nadom da počinje raditi. MEĐUTIM, odjednom upravo, i neozbiljnim ponašanjem (tako je shvaćem činovnik mup-a) činovnik saopštava da radnik ne može dobiti dozvolu JER mora proći minimum 6 mjeseci između dvije prijave... A u ovom slučaju je  ZVANIČNO prošlo tek 14 dana.iako je prošlo 1 mjesec + 14 dana jer se radnik nije odjavio a vrati se u BiH pa je čekao da istekne zakonska mogućnost za žalbu.

AKO NEKO RAZUMIJE NEKA ME UPUTI I POJASNI MI OVO.

Da li mora proći 6 mjeseci ili se može preći na drugi posao kod novog poslodavca bez nekih predugih čekanja ili penala ???????????????????''''''''' 

JAVITE ŠTO HITNIJE

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×