Jump to content

Uvreda i kleveta


Evi

Preporučene objave

Poštovani, molim savjet kako postupiti obzirom da imam situaciju. Osoba me na telefonu nazivala pogrdnim imenima d....a, k.....a, ali bez razloga, trebala sam njenog dečka pitati za broj telefona od majstora, ona se javila i izvrijedjala me. Moram napomenuti da ja s tim gospodinom nemam ništa, isto kao i to da je moja malodobna kćerka sjedila pored mene te sam dotičnoj to i napomenula. Želim završiti tu situaciju na pravni način jer me dotična već klevetala te joj je riječ na d.... zamjenica za moje ime, takodjer imam informaciju da mi je hakiran telefon s njene strane ali ne znam postupak kojim bi se moglo dokazati takvo nasrtanje na privatnost. Postoji li mogućnost kod odvjetnika tražiti da napiše pismeno upozorenje jer se ne želim zbog toga vući po sudu ili ću morati tužiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je proteklo više od 3 mjeseca od konkretnog poziva, u kaznenom smislu, ne možete više ništa poduzeti (glede tog poziva).

Ukoliko je rok kraći, navedeno djelo (uvrede) progoni se po privatnoj tužbi, što će reći da biste vi trebala inicirati kazneni progon i dokazati navedeno djelo kao ovlašteni tužitelj. Za takvo što je neophodna pomoć iskusnog kaznenjaka (bez uvrede), što će koštati, ali ne samo novaca, već i vremena i živaca. Imate li volje za takvo što, sama najbolje znadete.

S druge strane, ako vam je cilj dati do znanja toj osobi da vam je dosta njenog blaćenja, najboljom opcijom se čini ovo zadnje što ste napisali - dopis upozorenja od strane odvjetnika može upaliti i dotičnu osobu "preplašiti" pa će konačno zašutjeti po tom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija