Jump to content

Moral i zakon


spzg1234

Preporučene objave

Poštovani, 

prije par godina, možda 5 a možda 3, na jednom parkiralištu sam okrznuo, da, lagano okrznuo, jedno auto koje je bilo parkirano iza mene, bilo je mrak i nekako je skušeno i, istina, pitanje je, je li ono auto bilo parkirano na propisanoj udaljenosti od moga! Ja sam se na kraju malo više naprezao i izašao iz parkirališta svojom putem. No, ni iz daleka mi nije palo na pamet da će me taj 'bijeg' sa mjesta 'sudara' sada navijati grižnju savjesti (kažem sudar mada je uistinu bilo samo okrznuče, koliko se sjećam, jer i upravo zbog dvaju auta s moje lijeve i desne strane i zbog tog auta koje je bilo parkirano iza mene nisam se mogao vratiti u natrag (rikverce) drugačije nego vrlo laganim gasom. Sad, savjesti radi, što mogu činiti? Niti znam vlasnika niti mogu saznati kako bi se javio i rekao da podmirim štetu, mada bi trajala biti mala(niti sam izašao gledati niti bi možda dobro vidio da sam izašao jer je bilo mračni nego sam otišao dalje). 

Pada mi na pamet ova ideja, da stavim oglas u Narodne Novine i opišem slučaj otprije možda 5 g(možda 3! nikako da se sjetim točno) i ako mi se javi vlasnik tog auta tada radi provjere bi zatražio da mi opiše kako mu je auto bilo parkirano..itd i tako bi mu podmirio štetu. 

Moje pitanje: kad bi to tako napravio, bi li mene organi gonjenja proganjali? Želim samo svoju savjest rasteretiti. 

Hvala lijepa. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija