Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

spzg1234

Moral i zakon

Preporučene objave

Poštovani, 

prije par godina, možda 5 a možda 3, na jednom parkiralištu sam okrznuo, da, lagano okrznuo, jedno auto koje je bilo parkirano iza mene, bilo je mrak i nekako je skušeno i, istina, pitanje je, je li ono auto bilo parkirano na propisanoj udaljenosti od moga! Ja sam se na kraju malo više naprezao i izašao iz parkirališta svojom putem. No, ni iz daleka mi nije palo na pamet da će me taj 'bijeg' sa mjesta 'sudara' sada navijati grižnju savjesti (kažem sudar mada je uistinu bilo samo okrznuče, koliko se sjećam, jer i upravo zbog dvaju auta s moje lijeve i desne strane i zbog tog auta koje je bilo parkirano iza mene nisam se mogao vratiti u natrag (rikverce) drugačije nego vrlo laganim gasom. Sad, savjesti radi, što mogu činiti? Niti znam vlasnika niti mogu saznati kako bi se javio i rekao da podmirim štetu, mada bi trajala biti mala(niti sam izašao gledati niti bi možda dobro vidio da sam izašao jer je bilo mračni nego sam otišao dalje). 

Pada mi na pamet ova ideja, da stavim oglas u Narodne Novine i opišem slučaj otprije možda 5 g(možda 3! nikako da se sjetim točno) i ako mi se javi vlasnik tog auta tada radi provjere bi zatražio da mi opiše kako mu je auto bilo parkirano..itd i tako bi mu podmirio štetu. 

Moje pitanje: kad bi to tako napravio, bi li mene organi gonjenja proganjali? Želim samo svoju savjest rasteretiti. 

Hvala lijepa. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ja zbilja ne znam tko čita Narodne novine radi zabave. Čisto sumnjam da biste dobili odaziv koji tražite, a savjest ćete morati očistiti na drugi način. Ne vjerujem da bi bilo kaznenog progona protiv Vas, s obzirom na malu štetu i nepoznatog oštećenika. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×