Jump to content

Isplata iz tude kuce


Anny2703

Preporučene objave

Pitanje... Zivim sa suprugom u kuci kojoj je vlasnik njegova mama. Kuca je bila rupa, rusevina, bez grijanja, vode i tako. Kod svatova kad smo htjeli ici na stan rekla je da ne idemo da ce ona otici a nama dati kucu. I tako mi ulozili u dvorisne prostorije, vodu, centralno grijanje, novi laminat i sl... No ona i dalje nas maltertira i nece van te se nikako ne slazemo i malo malo kaze da mogu van. Mene sada zanima dali me ona mora isplatiti, posto se ja ne rastajem od muza nego zbog nje odlazim iz kuce u kojoj zivim i u koju sam uložila i nemam za samostalan zivot jer otplacujem sve to njoj sad zapravo? 

uređeno: od Anny2703
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, ako to nemožete dogovorno riješiti, u nezavidnoj ste situaciji..

Naime, razvidno je da ste ulagali u adaptaciju tuđe nekretnine, čija je stvarna i pravna vlasnica, kako navodite, Vaša svekrva..

Temeljem tog ulaganja Vi niste stekli nikakvo pravo na predmetnu nekretninu, osim što možete tužiti svekrvu za povrat uloženog, a za što Vam je zastarni rok pet (5) godina od fana ulaganja, dok bi ona Vas, u tom dlučaju, mogla potraživati plaćanje najma. stanarine, unatrag tri (3) godine..

Doduše, Vš suprug će steći pravo vlasništva primjenom Zakonu o naslijeđivavanju, kao stvarni i pravni nasljednik prvog nasljedničkog reda, ali tek nakon smrti vlasnice, tj. njegove majke, a Vaše svekrve..

Kao vlasnica ona može tražiti Vaśe iseljenje, ne kažem da hoće, ali može..

Zbog navedenog, pokušajte, ako je ikako moguće, to riješiti mirnim putem, ugovorno, sastavljanjem i potpisivanjem nekog Ugovora, kao što je Ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju, Darovni ugovor isl.

Sretno..!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Tko je upisan kao vlasnik u druge dvije trećine kuće? 

Da, to i mene "živo" zanima, kad je pokretačica teme, u svom prvom postu, navela da je vlasnica kuće njezina svekrva (majka njezinog muža), a nije navela da je svekrva suvlasnica u 1/3 dijela kuće, temeljem čega sam joj i odgovorio:

, Anny2703 je napisao:

... Zivim sa suprugom u kuci kojoj je vlasnik njegova mama.... 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija