Jump to content
Brianna

Jednokratna 30-o godisnja naknada za grobno mjesto

Preporučene objave

Dana 5.1.1984. godine sklopljen je ugovor o koristenju grobnoga mjesta na 30 godina i jednokratno placena 30-o godisnja naknada. Ugovor o koristenju sklopio je suprug koji je nakon 5 godina darovnim ugovorom prenio koristenje na mene. Temeljem darovnog ugovora, dana 21.2.1989. godine sklopljen je ugovor o koristenju grobnoga mjesta na 30 godina i opet, jednokratno, placena 30-o godisnja naknada. Prilikom sklapanja ugovora 1989. godine, na moje ime, stavio se van snage prvotni ugovor te nije izvrsen povrat uplate iz 1984. godine. Cime slijedi da je naknada za grobno mjesto placena dva puta za period od 1989-2014. godine. Dopisom zaprimljenim 2019. godine, od drustva koje upravlja uredjenjem i odrzavanjem groblja, poziva me se na uplatu iznosa u visini od cca 7.000,00 kn za jednokratnu grobnu naknada u svrhu izdavanja Rjesenja o koristenju grobnog mjesta na neodredjeno vrijeme. (Tek sada sam utvrdila dvostruku uplatu.)

Mogu li traziti izdavanje Rjesenja na ime dvostruke uplate za period od 25 godine te eventualno nadoknaditi razliku za 5 godina (1.166,67 kn) kako bi se moglo izdati trazeno Rjesenje.(7.000,00 kn/30 godina = 233,33 kn/god, 233,33kn ×5 god = 1.166,67 kn). 

Molim Vas da mi navedete pravnu osnovu na koju bi se mogla pozvati prilikom svog zahtjeva. Isto tako, ukoliko nema osnova za predlozeno rjesavanje situacije, molim Vas da me savjetujete sa nekim drugim nacinom. Unaprijed zahvaljujem. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Slažem se, jer je zahtjev koji biste postavili prema upravi groblja ustvari zahtjev za povrat stečenoga bez osnove, a ono što je stečeno bez osnove, stečeno je između 1984. i 2014. godine. Međutim, nije naodmet da na ovu činjenicu upozorite upravu groblja u dopisu (jer možda se oni ne pozovu na zastaru) i dostavite dokaze o tome, pa Vam možda uvaže preplatu i prenesu istu na novo razdoblje. Mislim da u tom smislu nemate što izgubiti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×