Jump to content

Pogrjeska kod kupnje nekretnine


1003150330

Preporučene objave

Poštovanje, ovako ja sam kupila nekretninu te smo kod prijepisa ugovora i uknjizbe sve ispostovali. Te sam ja uknjizena vlasnica. Ali kupila sam odnosno u ugovoru smo naveli pogrijesan broj katastarske cestice, koju je vec kupio drugi covjek. Naime ja sam dosla prije njega i uknjizila se te nisam uocila da to nije moja cestica. Sada sam ja pravovaljani vlasnik cestice koju je taj covjek, i kupio od druge osobe. Mene zanima sada da li moram raditi raskid ugovora ja sa osobom od koje sam kupila tu cesticu. Ili osoba koja bi trebala biti stvarni vlasnik sa ovim gospodinom koji nam je prodao nekretninu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da je Vaš ugovor, s pogrešnim podacima, ispunjen u cijelosti i proveden, smatram da je najbolja opcija da sastavite trostrani sporazum (izvansudsku nagodbu) u kojoj ćete detaljno utvrditi cjelokupan slijed svega što se dogodilo, da je kupoprodajna cijena u cijelosti plaćena i za jednu i za drugu nekretninu te kojom ćete prodavatelj i Vi (kao trenutni zemljišnoknjižni vlasnik) ovlastiti tu treću osobu na uknjižbu prava vlasništva na nekretnini koja je trenutno upisana na Vaše ime, a prodavatelj Vas na uknjižbu prava vlasništva na nekretnini koju ste izvorno i namjeravali kupiti. Naravno, potpisi sve tri osobe moraju biti javnobilježnički ovjereni. Također, smatram potrebnim da se sporazumu prilože i oba ranija kupoprodajna ugovora i to zbog poreznog aspekta, odnosno da Porezna uprava ne bi ponovno obračunavala porez na promet nekretnina.

 

 

 

 

 

   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija