Jump to content

osiguranje


markun

Preporučene objave

moli se savjet...kao tvrtka imamo nekoliko službrnih vozila kasko osiguranih od  gotovo svih nezgoda...Nedavno je pukla prilikom uobičajenog rada  i vožnje osovina vozila i prijavljena je šteta osuguravateljskoj kući, koja je odbila (otklonila štetu) uz kratko obrazloženje kako je doista došlo do puknuća, ali da je do puknuća došlo zbog nećeg trećeg što navodno nismo osigurali...Šteta je zobg puknuća doista velika i ništas čudno da su odbili, a sve unatrag godine smo plaćali i nije bilo nikad prijave štete.samo su dakle zarađivali na nama kao firmi...

 

Imamo 15 dana rok prigovora...MOlim za pomoć u svezi prigovorai da li treba odmah angažirati nekog vještaka da procjeni istinitost njihovih tvrdnji pa sve skupa s prigovor poslati na drugi stupanj koj će odlučivati o prigovoru?

 

puno hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kaže da nije sporno da je puklla osovina, ali da se primjenjuju članci koji otklanjaju rizike: izloženost vremenu, dotrajalost, korozija i sl.....Ovo im nema nikakve logike jer je vozilo staro 5 godina i ispada da unatoč kasko osiguranju i za sve vrste lomova i puknuća, sada su pronašli termin korozija i dostrajalost, a imamo uredno da se pregledavalo vozilo . Također, sami su ga isto pregledali i postoji zapisnik prilikom sklapanja ugovora....S obzirom da ovo ide na drugi stupanja u formi prigovora osiguranju, a sto će sigurno odbaciti, je li pametno uzeti vještaka odmah ili kasnije za parnicu ili im nešto napisati da jednostavno smo osigurani od lomova i puknuća i da nije nikakava viša sila nastupila?

 

puno hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predlažem da idete u postupak osiguranja dokaza, gdje će sud odrediti očevid i vještačenje, pa će u tom postupku vještak napraviti nalaz i mišljenje, i onda taj spis osiguranja dokaza se u slučaju spora može upotrijebiti u eventualnom sporu radi naknade štete. Takvo vještačenje će biti onda obvezujuće i za sud koji bude odlučivao u sporu za naknadu štete, u protivnom, ako izaberete vještaka na svoju ruku, njegov nalaz i mišljenje neće vezivati sud. 

To vjerojatno neće stići biti napravljeno prije isteka roka za prigovor, pa prigovor predlažem da paušalno napišete da su oni bili dužni pregledati vozilo prilikom osiguranja, da su mogli napisati napomenu da je bilo korozije, da je vozilo uredno prolazilo tehničke preglede i registracije i da ponovno razmotre odštetni zahtjev i promijene svoj stav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovana Ruby, hvala na detaljnom i kvalitetnom odgovoru...Poslat ćemo prigovor na 2 stupanja, iako je velika vjerojatnost da će također potvrditi kao prvi stupanj....MOžete li malo (ako imate volje) pojasniti da krenemo u postupak osiguranja dokaza..

Da li nakon što dobijemo odgovor 2 stupnja ili već možemo pripremati tužbu protiv te kuće? 

 

puno hvala  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako želite i imate vremena, možete čekati odgovor na prigovor (u njemu možete navesti da idete u postupak osiguranja dokaza). Ako ne i vozilo Vam treba i želite ga popravljati, možete odmah. Prijedlog za osiguranje dokaza se podnosi nadležnom sudu po mjestu Vašeg sjedišta, u njemu navodite što tražite - da se provede očevid na vozilu uz prisustvo sudskog vještaka strojarske struke, da predlažete da isti izvrši pregled vozila i sastavi nalaz i mišljenje na okolnost nastanka štete i uzroka štete na vozilu. Razlozi zbog kojih se taj dokaz neće moći kasnije izvesti jest što morate pristupiti popravku vozila jer isto morate koristiti u poslovanju, te zbog bojazni da će se protekom vremena postojeće stanje štete još više narušiti, a razlog zbog kojega to tražite jest zbog osporavanja osiguravajuće kuće da isplati štetu po kasku te zbog izvjesne potrebe da ćete morati ostvarivati sudsku zaštitu radi naknade štete u sudskom postupku. I onda čekate datum očevida od suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija