Jump to content

pozar obiteljska kuca


pipiripi

Preporučene objave

Pozdrav,....

molim savjet ...pozar se sa susjedove barake prosirio na nasu obiteljsku kucu.Po procjeni policije nekih 100 000 kn stete.Drz odvjetnistvo je odlucilo da nema kaznene odgovornosti vlasnika tj.uzrok nepoznat.

E sad.....uzeli smo odvjetnicu koja u ovih 6 mj. od pozara nije napravila nista konkretno, osim sto je naplatila svoj (ne) rad 1850 kn.Za to sam dobila samo papire od drz.odvjetnostva koje je ona podigla(a koje bi i sama dobila postom).Pitala sam je sta je dalje ciniti ...ona sad za slijedeci satanak ,trazi opet 500kn plus pdv .i naravno ako se odlucimo za daljnju suradnju plus cijenu tuzbe.Imam osjecaj da bacam lovu u vjetar.

Odlucilla sam uzeti drugog odvjetnika .Odmah je ,naravno pitao za procjenitelja,   je  li izasao na procjenu,jer moram imati sluzbenu procjenu ,koju ja naravno nemam jerr sam mislila da ce to sve odvjetnoica pokrenuti .Zato sam je i uzela da to obavi.Uz to kucu smo obnovili vecim dijelom jer tu zivimo,..imam samo slike pozara.Sada procjenitelj nema svrhe vise,trebala ga je odmah poslati.

Polako gubim zivce a i imam osjecaj da novce bagam u vjetar .Treba platiiti odvjetnika ,procjenitelja ...sve to kosta a imam osjecaj da po nasem sudstvu i pravu ce to trajati godiinama .a sto je najzalosnije da od toga nece biti nista.

Nemam povjerenja u nase pravosudje uopce pa ako je netko mozda  imao slicnu situaciju mozda ishod i koliko je to trajalo .

Osobno misljenje je da mi trebali nadoknaditi nam stetu jer njihovo vlanistvo njihova odgovornost.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ako nije utvrđena kaznena odgovornost vlasnika, odnosno ako je uzrok požara ostao nepoznat, teško ćete to prikačiti vlasniku u građanskom postupku. Ipak, neka sudski vještak pokuša utvrditi što je uzrokovalo štetu, onda ćete znati ima li uopće osnove da idete u postupak radi naknade štete. Osim toga, ako vlasnik barake nema nikakve imovine iz koje ćete se naplatiti, jedino će Vam preostati da se naplatite namirenjem iz te opožarene parcele, pa i Vi procijenite ima li smisla ići u to.

Imate li možda policu osiguranja imovine iz koje biste se mogli naplatiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija