Jump to content

Uvjeti kupnje poslovnog prostora


fazer2222

Preporučene objave

Pozdrav

Zna li netko pojasnjenje, nemogu naci nista dodatno o tome na internetu. Naime radi se o poslovnom prostoru na koji imam pravo kupnje kao obrtnik trenutno u njemu. Jedan od uvjeta je sljedeci:

"odredbu kojom prodavatelj poslovnog prostora, u slucaju da kupac prestane obavljati djelatnost u roku od 10 godina od dana sklapanja ugovora, pridrzava pravo nazadkupnje prodane nekretnine po kupoprodajnoj cijeni po kojoj je i prodana"

Sto to tocno znaci, da se obrt nesmije zatvoriti? Dali smijem promjeniti djelatnost u neku drugu? Nema mi nekog smisla da te drzava tjera da radis nesto sto mozda za 5 godina nece vise ici.

 

Hvala unaprijed 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mojem mišljenju (utemeljenom samo na odredbi koju ste kopirali), ako nigdje u ugovoru nije specificirana djelatnost koju obavljate, onda u slučaju prestanka obavljanja svih djelatnosti u tom prostoru ili u slučaju prestanka obrta prodavatelj ima pravo nazadkupnje za istu cijenu. 

U slučaju promjene djelatnosti, nakon koje obrt i dalje nastavlja poslovati u tom prostoru, prodavatelj ne bi imao pravo nazadkupnje. 

S druge strane, ako je u ugovoru izričito precizirana djelatnost koja se obavlja, onda bi po prestanku obavljanja te djelatnosti, iako obrt i dalje nastavlja poslovati, prodavatelj imao pravo nazadkupnje po istoj cijeni.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija