Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
ziv

Premještanje vozila s "pješačkog prijelaza"

Preporučene objave

ziv    0

Jučer mi je pauk podigao auto parkiran na, sa strane parkirališta, betonskim blokovima zatvorenom prilazu parkingu. Na tom je mjestu iscrtana zebra još iz doba kada je to bio ulaz u parkiralište. Moj auto je prednjim krajem bio iznad zebre, ali nije onemogučio slobodan prolaz pješacima jer je između mojeg auta i betonskih blokova više od 1m širine. Tu se ljudi godinama parkiraju u nedostatku parkirnih mjesta i nikome ne smetaju jer se taj prilaz parkingu više ne koristi.

Moje pitanje je ima li smisla žaliti se prometnom redarstvu na ovo premještanje vozila ili mi je pametnije platiti pola kazne plus 500kn pauku? Može li se ova zebra, u pravnom smislu, uopće više smatrati "obilježanim pješačkim prijelazom", a ova površima kolnikom kada tu više nije moguć promet zbog postavljenih betonskih blokova?

Fotografija je u prilogu. Na njoj su vidljiva tri parkirana auta na "obilježenom pješačkom prijelazu" kako su mi u obrazloženju prekršaja napisali. Moj auto je bio drugi po redu na mjestu ovog plavog forda sa slike.

Hvala!

Parkiranje.jpg

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mozes pisati prigovor, po Pravilniku u prometnim znakovima i signalizaciji clanak 77 kaze da svaki pješački prijelaz mora biti obilježen oznakom c02 odnosno onaj vertikalni znak koji oznacava pjesacki prijelaz. Dakle po slici tu nema tog vertikalnog znaka pa se i ne moze smatrati pjesackim niti je u funkciji. Napisi jos da je zatvoren betonskim blokovima te je bilo dovoljno prostora za kretanje pjesaka.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
ziv    0

Davorzg, hvala ti puno! To mi je trebalo kako bi mogao osporiti postojanje "obilježenog pješačkog prijelaza".

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×