Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

perastra

Najam nekretnine fizičkoj osobi za obavljanje djelatnosti iznajmljivanja apartmana

Preporučene objave

Firma u svom kapitalu ima nekretninu koja je još u izgradnji. Da li se dio koji je izgrađen i opremljen može iznajmiti fizičkoj osobi koja će dalje koristiti taj dio za iznajmljivanje turistima (apartman) iako nije etažiran i nema tehnički prijem tj.uporabnu dozvolu? U uredu za turizam sam dobila informaciju da se može dobiti privremeno Rješenje za iznajmljivanje koje će vrijediti do kraja 2020.godine jer još uvijek ne stupa novi zakon i Rješenje se može dobiti na temelju građevinske dozvole i vlasničkog lista kao i ugovora o najmu sa tom fizičkom osobom koja će dozvolu tražiti na svoje ime.  Željela bih napomenuti da je firma u sustavu PDV-a i na najamninu će obračunavati PDV, dok fizička osoba nije u sustavu PDV-a i neće ni biti ukoliko ne ostvari prometa 300000 kn , što sigurno i neće. Kako se porezno gleda takav način poslovanja, fizička osoba nije povezana osoba sa firmom?

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako Vas zanima sa stajališta fizičke osobe, ona može biti privatni iznajmljivač i plaćati paušalni porez, a PDV će, dakako, ona morati snositi prema svom najmodavcu, jedino što se morate raspitati jest mora li prostor koji iznajmljuje privatni iznajmljivač biti u njegovom vlasništvu (s obzirom da se radi o pružanju ugostiteljskih usluga u domaćinstvu).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×