Jump to content

Izuzeće državnog odvjetnika


macak_15

Preporučene objave

Smatra li se ozbiljnim kršenjem zakona ako se predstavnik državnog odvjetnika koji je izuzet ili za kojega je zatraženo izuzeće pojavi na sudu, odnosno ako dođe na ročište i zastupa državnog odvjetnika? Vidim da u ZKP-u piše da mora odmah prekinuti sav rad na predmetu, no nigdje ne piše koje su posljedice takvog ignoriranja ZKP-a. Treba li sudac odmah prekinuti suđenje, donijeti odluku da državno odvjetništvo nije pristupilo, nazvati državnog odvjetnika, odgoditi ročište...? Naime, ročište se održalo s izuzetim zamjenikom državnog odvjetnika, a nakon toga ta  osoba se više nije pojavljivala niti je radila na tom predmetu. Ima li netko kakve prakse po tom pitanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U zapisniku piše da je zamjenica pristupila, iako je za nju zatraženo izuzeće. Ujedno, odmah nakon toga sutkinja postavlja pitanja okrivljeniku koji nema odvjetnika: što da sada učinimo, on odgovara nema pojma, ja se ne razumijem u zakon, a sutkinja u zapisnik unosi rečenicu: Okrivljenik ne traži da e rasprava odgodi. 

Zamislite da ste totalni amater, ušli ste u sudnicu i prva stvar koju vas sutkinja pita je imate li primjedbi na to da se rasprava održi, a vi ne znate zašto je postavila. Sada, je li čovjek propustio priliku, to mene muči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem postupak sutkinje, jer ona sama nije trebala održati raspravu već je odgoditi i o tome obavijestiti višeg DO-a (pa nek si oni to rješavaju interno kako znaju). Jednom izuzeti zamjenik nema što raditi u postupku. Nikad. Inače, čemu uopće izuzeće?

Moje mišljenje je da bi na idućoj raspravi trebalo tražiti da rasprava počne iznova, a čak bi se i kladio da će to i sama sutkinja predlagati, kako bi "sanirala" pogrešku. Što se uopće desilo na ovoj prethodnoj raspravi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija